Hokej

Utrujeni kralji brez točke v Ottawi, Kopitar znova podajalec

Ottawa, 15. 12. 2015 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings je vpisal še drugi zaporedni poraz v severnoameriški hokejski ligi. Po neuspehu po podaljšku v Buffalu so kralji izgubili tudi v Ottawi, kjer so domači Senators slavili s 5:3. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, v statistiko je vknjižil dva strela v okvir vrat. Točko je osvojil kot podajalec pri zadetku za 3:4.

Kopitar je podal pri tretjem golu kraljev.
Kopitar je podal pri tretjem golu kraljev. FOTO: Reuters

Hokejisti iz Kalifornije so bolje začeli, vodstvo 1:0 so si zagotovili v 15. minuti obračuna, ko je zadel Jamie McBain. Nato pa je sledila porazna druga tretjina, ko so v dvanajstih minutah domači kar štirikrat zatresli mrežo gostujočega moštva, zadeli so Mike Hoffman, Kyle Turris, Erik Karlsson in še enkrat Hoffman. Dobri dve minuti pred koncem druge tretjine je Tyler Toffoli ob power playu znižal na 2:4.

Kralji so v zadnji tretjini, v 50. minuti tekme, znižali na 3:4. Po odbitku je Kopitar podaljšal do Milana Lučića, ki je našel Jaka Muzzina. Ta ni okleval in je vratarja domačih ukanil s četrtim golom v sezoni. Vendar pa podaljška in s tem vsaj točke ni bilo. Izid je nekaj več kot dve minuti kasneje postavil Mika Zibanejad"Dajali smo videz utrujenega moštva. Očitno je, da smo plačali davek utrujenosti in natrpanega urnika, iz utrujenosti so se nam dogajale napake, ki se nam sicer ne bi in kar naj se je nazadnje pokopalo," je poraz opravičeval trener LA Kings Darryl Sutter.

Kljub še drugemu porazu po vrsti ostajajo hokejisti iz Los Angelesa trdno v vodstvu v pacifiški skupini zahodne konference lige NHL. Na 30 tekmah so zbrali 19 zmag, devet porazov in dva poraza po podaljšku za 40 točk. Prvi izzivalci v tihomorski diviziji zaostajajo za deset točk, 30 točk si delijo Arizona, Edmonton in Vancouver. 

Na preostalih štirih tekmah slavile gostujoče ekipe
Boston Bruins je izgubil z Edmonton Oilers z 2:3 po podaljšku. Za naftarje je po 41 sekundah podaljška zadel Andrej Sekera za še šesto zaporedno zmago. Odlično se je izkazal tudi vratar Edmontona Cam Talbot, ki je ubranil kar 47 strelov kosmatincev. Domača ekipa Bruins se je vrnila po zaostanku 0:2 in izsilila podaljšek, v katerem pa se je tehtnica nagnila na stran gostov, ki so prekinili niz osmih zaporednih porazov na tekmah v Bostonu.

Bruins so doma morali priznati premoč naftarjem.
Bruins so doma morali priznati premoč naftarjem. FOTO: Reuters

Columbus Blue Jackets je bil slabši od Tampa Bay Lightning (1:2), Detroit Red wings je z enako razliko klonil proti Buffalo Sabres (1:2), Pittsburgh Penguins pa je bil z 1:4 slabši od vodilne ekipe metropolitanske skupine Washington Capitals, ki je z zmago zavzela vrh vzhodne konference.

Izidi:
Ottawa Senators – Los Angeles Kings 5:3 (0:1, 4:1, 1:1)
Boston Bruins – Edmonton Oilers 2:3* (0:2, 1:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.