Hokej

Kopitarju točka, nov poraz kraljev

Los Angeles, 09. 12. 2011 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL so sinoči odigrali kopico tekem, na ledu je bil tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar. Los Angeles je na domačem ledu izgubil proti Minnesoti, Hrušičan pa je prispeval podajo pri prvem golu kraljev.

Minnesota, trenutno vodilna ekipa v severnoameriški hokejski ligi NHL, je zanesljivo v gosteh premagala Los Angeles s 4:2. Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je na ledu preživel 22:57 minute in je bil eden od podajalcev pri prvem golu kalifornijske ekipe, ki ga je dosegel Dustin Penner, v končnici tekme pa je zadel še Trent Hunter. Za Minnesoto, ki je po dveh tretjinah vodila s 3:0, so zadeli Mikko Koivu, Darroll Powe, Marco Scandella in Cody Almond. Absolutni junak dvoboja je bil komaj 21-letni kanadski vratar Matt Hackett, ki je zaustavil kar 42 strelov kalifornijskih hokejistov, od tega jih je Kopitar sprožil sedem. Hackett, ki je stopil po stopinjah svojega očeta Jeffa (v devetdesetih letih minulega stoletja in v začetku tega stoletja je bil vratar New York Islanders, San Joseja, Chicaga, Montreala, Bostona in Philadelphie), je krstno tekmo v NHL odigral pred dvema dnevoma v San Joseju, ko je po 71 sekundah zamenjal poškodovanega Josha Hardinga, priložnost pa je odlično izkoristil. Na svoji krstni tekmi je ubranil 34, danes pa 42 strelov.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

Tri tekme so se končale po izvajanju kazenskih strelov. Tampa Bay je na gostovanju pri New York Rangers prekinila niz petih zaporednih porazov, mož odločitve pa je bil Dominic Moore, ki je slabi dve minuti pred koncem izsilil podaljšek in dosegel edini gol v kazenskih strelih. Vancouver je v kanadskem obračunu ugnal Montreal, zmagoviti gol pa je dosegel Cody Hodgson. Izjemno razburljiv in izenačen boj je bil v Newarku, v "loteriji" pa je gol odrešitve za New Jersey dosegel novinec Adam Henrique.

Izidi:
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 2:4
New York Islanders - Chicago Blackhawks 2:3 - podaljški
New Jersey Devils - Ottawa Senators 5:4 - kazenski streli
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3:2
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 3:4 - podaljški
Boston Bruins - Florida Panthers 0:2
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2:3 - kazenski streli
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 3:4 - kazenski streli
Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes 5:2
St. Louis Blues - Anaheim Ducks 4:2
Calgary Flames - Colorado Avalanche 3:2
San Jose Sharks - Dallas Stars 5:2
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.