Hokej

Kopitar po povratku po poškodbi odločil tekmo proti Calgaryju: To je bil eden lažjih zadetkov sezone

Los Angeles, 24. 02. 2016 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejist Anže Kopitar se je po poškodbi zmagovito vrnil na ledene ploskve severnoameriške lige NHL. V noči na sredo je v domačem Staples Centru z 2:1 skupaj z ekipo premagal Calgary Flames, pri tem pa dosegel tudi zmagoviti in odločilni gol za končno zmago kraljev.

Kopitar se je zmagovito vrnil po poškodbi.
Kopitar se je zmagovito vrnil po poškodbi. FOTO: AP

Prvi gol za kralje je v 10. minuti druge tretjine prispeval Luke Schenn, Sean Monahan je dve minuti zatem izenačil, Kopitar pa je bil uspešen v 18. minuti drugega dela tekme, saj v zadnji tretjini zadetkov ni bilo več. Kopitar, ki je izpustil zadnjo tekmo kraljev proti Nashvillu, je zmagoviti zadetek za Los Angeles dosegel iz 'powerplaya', ko je izkoristil podajo oz. strel Drewa Doughtyja in dobri dve minuti pred iztekom druge tretjine plošček poslal v nebranjeno mrežo vratarja Jonija Ortia. Slovenski hokejist v dresu kraljev je tako dosegel še 18. zadetek v sezoni. "Mogoče nismo prikazali najboljše igre, toda v tem obdobju sezone to ne igra takšne vloge, če na koncu vzameš dve točki. Zavedamo se prostora za napredek," je po tekmi hitel razlagati Kopitar in o zadetku dodal: "Da, to je bil eden lažjih zadetkov v sezoni. Po strelu soigralcev si želiš biti okoli mreže, tokrat se je zame lepo izšlo."

 
AK11 goal vs Flames, 02/23/16

Nice to be back! 18th of the season! #GKG

Posted by Anze Kopitar on Tuesday, February 23, 2016

Na tekmi med Nashvillom in Torontom se je izkazal Filip Forsberg s tremi zadetki, s prvim "hat-trickom" v sezoni pa je poskrbel za zmago Nashvilla. New Jersey Devils so tudi po zaslugi lepega zadetka Sergeja Kalinina premagali mestne tekmece iz New Yorka. Za vodstvo vragov proti rangerjem s 4:2 je poskrbel s hitrim prodorom iz svoje obrambne tretjine in z zadetkom pod prečko.

Detroit je Columbus ugnal po kazenskih strelih, uspešna sta bila Riley Sheahan in Andreas Athanasiou. Rdeča krila so, tudi po zaslugi 28 obramb Petra Mrazka, prekinili niz štirih tekem brez zmage. New York Islanders pa so s štirimi zadetki, Frans Nielsen je dosegel dva, John Tavares pa je enemu dodal še podajo, premagali Minnesoto, s čimer so končali serijo štirih zmag svojih tekmecev.

Izidi:
New Jersey Devils - New York Rangers 5:2
Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 2:3
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 2:1
Winnipeg Jets - Dallas Stars 3:5
Los Angeles Kings - Calgary Flames 2:1
(Anže Kopitar gol za Los Angeles)
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3:1
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2:1 (kazenski streli)
Minnesota Wild - New York Islanders 1:4
Edmonton Oilers - Ottawa Senators 1:4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

davis
24. 02. 2016 10.45
+1
Lep šolski. Respect AK.