Hokej

Kopitarju in kraljem po zmagi nad Bostonom že vstopnica za končnico

Los Angeles, 20. 03. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski as Anže Kopitar si je skupaj z Los Angeles Kings ponoči z domačo zmago z 2:1 proti Boston Bruins kot prvi v zahodni konferenci ter po Washingtonu drugi v ligi zagotovil vstopnico za končnico severnoameriške hokejske lige NHL.

Los Angeles je s četrto zaporedno zmago ohranil drugo mesto na Zahodu, čeprav ima dve točki manj od vodilnega Dallasa,  imajo pa kralji s 44 zmagami, 22 porazi, petimi porazi po podaljšku na 71 tekmah že dovolj dobro statistiko za končnico prvenstva. Dallas ima dve točki več, a zato zmago manj, ob dveh odigranih tekmah več. Los Angeles je s četrto zaporedno zmago utrdil vodstvo v tihomorski diviziji, prva izzivalca za vodilno mesto v pacifiški skupini Anaheim Ducks (87 točk) in San Jose Sharks (86 točk) zaostajata šest in sedem točk. Anže Kopitar, ki je bil z dvema zadetkoma mož odločitve pri zmagi nad New York Rangers, se proti Bostonu ni vpisal med strelce. Zato pa je s podajo sodeloval pri drugem zadetku kraljev za vodstvo 2:0. Hrušičan je v tej sezoni zbral že 24 golov, skupno jih ima v karieri v ligi NHL 242. Ob tem ima Gorenjec še 433 podaj in skupno 675 točk. Kopitar je v tej sezoni 24 golom dodal 41 podaj in zbral skupno 65 točk. Kralji so povedli manj kot minuto pred koncem prvem tretjine z golom Tannerja Pearsona.

Tanner Pearson
Tanner Pearson FOTO: AP

Na začetku druge tretjine je bil za domače po Kopitarjevi podaji uspešen še Alec Martinez. Častni gol so gostje zadeli tri minute pozneje, zadel je Tyler Randell. "Poškodbe so sestavni del hokeja, upamo pa, da bo Kris hitro z nami. Zelo smo zadovoljni, da smo se tako hitro uvrstili v končnico, ampak do konca rednega dela je še 11 tekem, želimo jih dobiti čim več in se uvrstiti čim višje. Vidi se, da so fantje lani, ko se niso uvrstili v izločilne boje, dobili dodatno motivacijo," je dejal Milan Lučić, ki se je kraljem pridružil pred letošnjo sezono, tako da bo za njih v končnici igral prvič. Še prej pa ga čaka 11 tekem rednega dela, prva bo v noči na torek, ko bo Los Angeles gostoval pri Nashville Predators.

Los Angeles bo v noči na torek gostoval pri Nashville Predators.

Izidi:
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins     1:4
San Jose Sharks - New York Rangers            4:1
Ottawa Senators - Montreal Canadiens          5:0
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils     6:3
Vancouver Canucks - St. Louis Blues           0:3
Los Angeles Kings - Boston Bruins             2:1
Minnesota Wild - Carolina Hurricanes          3:2 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres          4:1
Florida Panthers - Detroit Red Wings          3:5
Dallas Stars - New York Islanders             3:0
Arizona Coyotes - Tampa Bay Lightning         0:2

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.