Hokej

Kopitarjevi kralji slavili še šestič zapored

Winnipeg, 28. 10. 2015 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL dosegli še šesto zmago zaporedoma. Tokrat so kralji v gosteh premagali Winnipeg s 4:1. Zadnje tri zadetke so dosegli v zadnjih petih minutah tekme. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Arizona Coyotes
    02:06
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Arizona Coyotes
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Colorado Avalanche
    01:47
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Colorado Avalanche

Za kralje, ki so tako po treh uvodnih porazih nanizali kar šest zmag ter prevzeli vodstvo v pacifiški skupini, so zadeli Jake Muzzin, Milan Lucic, Tyler Toffoli in Trevor Lewis. Drew Doughty in Jeff Carter sta prispevala po dve podaji.

"Tole je frustrirajoče. Dve tretjini smo igrali dober hokej, v tretji pa smo se kar ustavili. Los Angeles ima zelo dobro ekipo, tako da zna izkoristiti in zmagati na takšnih tekmah," je tekmece pohvalil vratar Ondrej Pavelec. Njegov soigralec Nikolaj Ehlers je bil edini strelec za Kanadčane. Za danskega novinca je bil to četrti gol in sedma točka na devetih tekmah v ligi.

Za zgodbo večera je poskrbel Vancouver, ki je pred domačimi gledalci s 5:1 odpravil Montreal in prekinil njegov rekordni niz devetih zmag na začetku sezone (vse po rednem delu). K prvemu porazu gostov v sezoni je največ prispeval šele 19-letni Jared McCann z dvema goloma.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Boston je gladko s 6:0 odpravil Arizono, pri čemer je David Krejči zabil dva zadetka, Columbus je s 3:1 slavil v New Jerseyju, čeprav je sprožil le 14 strelov, Buffalo je z zadetkom Zemgusa Girgensonsa v podaljšku s 4:3 zmagal v Philadelphii, Carolina pa je s 3:1 v gosteh odpravila Detroit.

Florida je s 4:1 premagala Colorado, Vincent Trocheck je prispeval dva zadetka in podajo, St. Louis je z 2:0 ugnal Tampo Bay, Jake Allen je zbral 26 obramb za svoj šesti "shutout" kariere. Minnesota je bila s 4:3 boljša od Edmontona, Ryan Suter je dosegel dva zadetka za domače, Dallas pa je z enakim izidom odpravil Anaheim. Odločilni zadetek je minuto in pol pred koncem dosegel Francoz Antoine Roussel. Jamie Benn je prispeval tri podaje in je vodilni na lestvici strelcev v ligi s 15 točkami.

Kljub porazu je Montreal še vedno najboljša ekipa lige, v vzhodni konferenci so mu najbližje New York Rangers, ki imajo 14 točk, štiri manj od Kanadčanov. V zahodnem delu lige je s 14 točkami najboljši Dallas, s točko manj mu sledijo Nashville, St. Louis in Minnesota. Chicago in Los Angeles sta naslednja s po 12 točkami.

Izidi:

Boston Bruins - Arizona Coyotes 6:0
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1:3
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 3:4 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 1:3
Florida Panthers - Colorado Avalanche 4:1
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 2:0
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 4:3
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 1:4
Dallas Stars - Anaheim Ducks 4:3
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 5:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mašainmedved
28. 10. 2015 20.29
+0
recept: par tabletk koncentracije dva šejka moči... saj to je v ameriki dovoljeno. taka doza bi zmajčke pripeljala do prvaka ebel. aja, v evropi to ni dovoljeno
j1n
29. 10. 2015 08.54
wdwwolf
28. 10. 2015 19.27
+1
KOPI-CAR KOPI-STAR KOPITAR