Hokej

Kopitarjevi Kralji praznih rok iz Denverja

Ljubljana, 23. 02. 2012 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings, katerih član je tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, so v severnoameriški hokejski ligi NHL doživeli visok poraz v Denverju.

Anže Kopitar - 8
Anže Kopitar - 8 FOTO: Damjan Žibert

Colorado Avalanche so slavili s 4:1, slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar pa je sprožil tri strele proti vratom domačega vratarja Semjona Varlamova, ki je bil z 32 ubranjenimi streli eden od junakov domače zmage.

Za gostitelje je dva gola prispeval Paul Stastny, po enega pa Mark Olver in Jay McClement. Za kalifornijsko moštvo je častni gol v zadnji tretjini dosegel Dustin Brown.

Na sporedu sta bili še dve tekmi: Boston, zadnji zmagovalec Stanleyjevega pokala, je v gosteh premagal St. Louis s 4:2, Ottawa pa je bila na domačem ledu boljša od Washingtona s 5:2.

Los Angeles je v derbiju ekip, ki se borita za mesto v končnici, že četrtič letos izgubil proti Coloradu. Domači so že po prvi tretjini vodili s 3:0, strelci so bili Mark Olver, Paul Stastny in Jay McClement. Stastny, ki je že v 13. tekmi zapored dosegel vsaj točk, je v drugi tretjini izid povišal na 4:0, poraz kraljev pa je v zadnjem delu le ublažil Dustin Brown. Kopitar se je vklopil v sivino svoje ekipe, na gol je sprožil tri strele, a vratarja Semjona Varlamova ni premagal.

"Dosegli smo izredno pomembno zmago. Vedeli smo, da zna biti začetek odločilen, zato smo takoj pritisnili, pritisk pa se nam je obrestoval.l To je bil eden naših najboljših začetkov v zadnjem času. V nadaljevanju smo le nadzorovali položaj," je po tekmi dejal trener domačih Joe Sacco. Colorado se je z dvema točkama Los Angelesu, ki trenutno drži osmo mesto v zahodni konferenci, približal na vsega dve točki. Okrog kraljev je prava gneča, saj 13. na lestvici Anaheim zaostaja vsega šest točk (podoben položaj je tudi v vzhodni konferenci).

St. Louis bo v končnici najbrž igral, čeprav je tokrat na domačem ledu izgubil proti branilcu naslova Bostonu. To je bil prvi poraz St. Louisa v rednem delu domačih tekem po 21 obračunih. Tudi kosmatincem je uspel odličen start, saj so že po dobrih šestih minutah z goloma Brada Marchanda in Milana Lucica vodili z 2:0, a so se domači hitro vrnili v igro, za izenačenje so potrebovali vsega šest minut. Toda Chris Kelly je še v prvem delu poskrbel za vnovično vodstvo Bostona, ki ga je Marchand v nadaljevanju s svojim drugim golom na tekmi le še potrdil.

Ottawa proti Washingtonu ni imela večjih težav. Po dveh tretjinah je vodila s 4:0, na koncu pa zmagala s 5:2. Dva gola za domače, ki zasedajo sedmo mesto v vzhodni konferenci, pred desetim Washingtonom imajo zdaj že devet točk prednosti, je dosegel Michal Michalek. Čeh je letos dosegel že 27 golov, s čimer si deli deseto mesto na lestvici najboljših strelcev, na kateri z 42 goli še naprej prepričljivo vodi Steven Stamkos (Tampa). Jevgenij Malkin na drugem mestu ima v svoji zbirki 33 golov, a Rus vodi v seštevku golov in podaj.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

neziie
23. 02. 2012 13.39
+1
To ni več res .Zdej bi lohk pa že eno za moralo zmagal.