Hokej

Kopitarjevi kralji na domačem ledu ugnali Calgary

Los Angeles, 13. 02. 2015 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL pred domačimi gledalci premagali Calgary Flames s 5:3. Hrušičan Anže Kopitar tokrat svoje statistike ni obogatil, v nekaj manj kot 20 minutah, ki jih je preživel na ledu, je ostal brez gola ali podaje.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Toronto Maple Leafs
    02:11
    Vrhunci tekme New York Islanders - Toronto Maple Leafs
  • Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks
    01:49
    Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks

Junak tekme je bil Tyler Toffoli, ki je dosegel prvi gol kraljev po dobrih treh minutah. Calgary je nato izenačil prek Davida Jonesa, Mason Raymond pa je zadel za 2:1. Šestnajst sekund pred koncem druge tretjine je za izenačenje poskrbel Toffoli, po 59 sekundah igre v zadnji tretjini pa je za vodstvo Kings poskrbel Dwight King. Za 4:2 je zadel Jordan Nolan, Toffoli je nato vpisal še svoj tretji gol, ko je bil uspešen v 49. minuti, Raymond pa je zadel še drugič in postavil končni rezultat.

"Res smo odigrali zelo solidno tekmo. Ko igramo tako, je zmeraj zabavno - sploh, če ob tem še zmagaš. Dvakrat so hitro zadeli, toda to nas ni ustavilo. Ostali smo pri svoji igri, trdo garali, gole pa dosegali v pravem času," je po tekmi povedal Toffoli, ki je prvič v ligi NHL dosegel hat-trick. "To je osebni dosežek. Smo ekipa, osebna statistika ne šteje tako veliko. V tem času sezone je pomembno le, da zmagujemo. To je naša tretja zaporedna zmaga, moramo nadaljevati v tem slogu," je še dodal Toffoli.

Tyler Toffoli je s tremi goli pokopal Calgary.
Tyler Toffoli je s tremi goli pokopal Calgary. FOTO: Reuters

Los Angeles je v Staples centru odigral prvo od treh zaporednih domačih tekem. Da so Anže Kopitar in soigralci kralji na domačem ledu, so dokazali v drugi tretjini, ko so proti golu tekmeca sprožili 19-krat, Calgary le štirikrat. V tem delu tekme je Toffoli zadel drugič, Jeff Carter, ki je sicer na tekmi vpisal tri podaje, pa si je prislužil 500. točko v ligi NHL.

"Menim, da Tyler opravlja zares dobro delo. Normalno je, da bo imel vzpone in padce. Imeli smo obdobja, ko plošček ni želel v gol. Toda Tyler je močan, igra v pravo smer. Pretepa se ob ogradi, pripravlja položaje za centre, s čimer olajša moje delo. Tako mlad fant je že zdaj naredil vtis," je bil poln hvale na račun 22-letnika Carter.

Dve tekmi v ligi NHL se nista končali po rednem delu. Edmonton je slavil po podaljšku, s 4:3 je premagal Montreal, v Ottawi pa so spremljali kazenske strele, po katerih je s 5:4 domača ekipa premagala Pittsburgh. New York Islanders je bil s 3:2 boljši od Toronta, Anaheim v gosteh z 2:1 od Caroline, St. Louis je s 6:3 nadigral Tampo, Minnesota je bila z 2:1 boljša od Floride, Nashville je s 3:1 premagal Winnipeg, Colorado pa je doma s 3:6 klonil proti New York Rangers.

Izidi:
Los Angeles Kings - Calgary Flames 5:3
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3:2
Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1:2
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 3:4 (podaljšek)
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 4:5 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 3:6
Minnesota Wild - Florida Panthers 2:1
Nashville Predators - Winnipeg Jets 3:1
Colorado Avalanche - New York Rangers 3:6

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toja62
13. 02. 2015 17.00
Bravo, kralj Anže!