Hokej

Kopitarjevi kralji klonili proti Phoenixu

Los Angeles, 18. 03. 2014 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NHL so hokejisti Los Angelesa na domačem ledu izgubili proti Phoenixu s 3:4. Slovenec v kalifornijski ekipi Anže Kopitar je v 18:38 minute prispeval podajo za vodstvo s 3:2, v zadnji tretjini pa sta usodo kraljev zapečatila Keith Yandle in Jeff Halpern.

Alec Martinez
Alec Martinez FOTO: Reuters
Za Phoenix sta gola dosegla še Rob Klinkhammer in Mikkel Boedker, za Los Angeles pa Tanner Pearson, Alec Martinez in Marian Gaborik. Kljub tretjemu zaporednemu porazu kralji zanesljivo ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, na zahodu trenutno zasedajo šesto mesto pred devetim Dallasom - z zmago v Los Angelesu ga je prehitel ravno Phoenix, imajo sedem točk prednosti. Odlične predstave še naprej kaže St. Louis, na domačem ledu je tokrat s 3:1 ugnal Winnipeg, čeprav je igral brez dveh odličnih napadalcev T. J. Oshia - dobil je sina, in poškodovanega Vladimirja Tarasenka, ki sta v tej sezoni skupaj dosegla 38 golov. A da ima ekipa še nekaj odličnih napadalcev, je dokazal David Backes, v polno je zadel dvakrat, najprej je izkoristil številčno premoč njegovega moštva in zadel za 2:1, nato pa je ob koncu zadel še prazen gol. Blues so postali prvi klub, ki je v sezoni presegel mejo 100 točk, to jim je uspelo šestič v zgodovini. Svojo deveto zaporedno zmago je zabeležil Boston. Na krilih Jaromeja Iginle, strelca dveh golov, je s 4:1 premagal Minnesoto, s tem, pa se še utrdil v vodstvu vzhodne konference, pred Pittsburghom ima zdaj pet točk prednosti.

Alec Martinez
Alec Martinez FOTO: Reuters

Hkrati je tudi prekinil neugodno tradicijo, Minnesote namreč na domačem ledu ni premagal na zadnjih šestih tekmah. "Z rezultatom sem seveda zadovoljen, manj z igro. Če ne bi imeli na vratih razpoloženega Tuuko Raska, bi nam trda predla," je kot glavni razlog za prepričljivo zmago navedel domači trener Claude Julien. Finski vratar, za mnoge najboljši vratar v ligi, ki je pri vrhu tudi v vseh vratarskih statistikah lige, je sicer ubranil 33 strelov. Boston je vodilna ekipa atlantske skupine, na drugo mesto pa se je zdaj prebila Tampa, ki je s 4:3 premagala Vancouver. Po dveh tretjinah je že vodila s 3:0, deset minut pred koncem še s 4:1, toda na koncu je trepetala za svojo tretjo zaporedno zmago. "V zadnji tretjini smo se izgubili, toda v tem trenutku je najbolj pomembno, da smo v času, ko je najbolj pomembno, še v šesti tekmi zapored osvojili vsaj točko in zdaj v boju za končnico lahko lažje zadihamo," je po tekmi dejal domači trener Jon Cooper. Za Vancouver je dva gola dosegel Alexandre Burrows, pri gostiteljih pa so se golov veselili Steven Stamkos, Ondrej Palat, Valtteri Fillpula in Tom Pyatt.

Izidi:
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 3:4
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 4:3
Boston Bruins - Minnesota Wild 4:1
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 3:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lolipoly
18. 03. 2014 20.05
+2
Po naslovu sodec, se slisi kot , da je Anze Kopitar lastnik LA Kings !