Hokej

Kopitarjeva podaja premalo za zmago Los Angelesa

Detroit, 21. 11. 2015 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejist moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar je s svojo ekipo Los Angeles Kings izgubil pri Detroit Red Wings z 2:3. Oba gola za kralje je dosegel Jeff Carter, Kopitar je v statistiko vnesel podajo. Za Detroit so gole prispevali Tomas Tatar, Mike Green in Dylan Larkin.

Detroit je sinoči reševal tudi razpoloženi vratar domačih Petr Mrazek, ki je zbral kar 35 obramb. V vratih Los Angelesa je prednost dobil Šved Jhonas Enroth in ustavil 26 strelov. Prvi ga je v 15. minuti premagal Tomas Tatar, Anže Kopitar je nato ob igralcu več na ledu Jeffu Carterju za izenačenje podal v 17. minuti. Slabe uvodne minute drugega dela kraljev so bile krive za hiter zaostanek v drugi tretjini, ko sta dobre tri minute narazen za vodstvo že s 3:1 zadela Mike Green in Dylan Larkin. Končni izid je že pred koncem druge tretjine z drugim golom na tekmi postavil Carter, saj kraljem ni uspelo iztržiti podaljška.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Ekipi sta v zadnjih desetih minutah zapravili po nekaj priložnosti, predvsem po zaslugi odličnih predstav obeh vratarjev. Kralji so v zadnji minuti zaigrali brez Enrotha, izvedli pritisk na vrata Mrazeka, a ostali praznih rok, čeprav so bili enakovreden tekmec Detroitu.

"Če dovoliš nasprotniku tri gole, jih moraš ti zadeti štiri. Imeli smo veliko možnosti, a ploščka nismo spravili v mrežo. Dejansko smo imeli več priložnosti, kot jih dobimo po navadi," je bil po tekmi nezadovoljen trener kraljev Darryl Sutter. "Proti njemu smo poslali veliko ploščkov, a je preprosto odigral vrhunsko tekmo," je za vratarja Detroita Mrazeka dejal slovenski hokejist Anže Kopitar.

Tempo kraljev se s tokratno tekmo začenja stopnjevati. Že v noči na nedeljo po slovenskem času bodo igrali v Carolini, tekma pa se začne že ob 19. uri. Carolina Hurricanes so sinoči z 1:2 po kazenskih strelih izgubili proti Toronto Maple Leafs.

V ostalih tekmah so Columbus Blue Jackets s 4:0 premagali Nashville Predators, New York Islanders so morali s 3:5 priznati premoč Montreal Canadiens, Edmonton Oilers so s kar 5:1 odpravili New Jersey Devils, Calgary Flames pa so po podaljšku le strli odpor Chicago Blackhawks in zmagali z 2:1.

Izidi:
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 1:2
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3:2
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 2:1
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 4:0
New York Islanders - Montreal Canadiens 3:5
Edmonton Oilers - New Jersey Devils 5:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.