Hokej

VIDEO: Kopitarjeva druga zaporedna ničla za drugi zaporedni poraz kraljev

New York, 16. 12. 2017 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./STA/T.L.
Komentarji
0

Vodilno moštvo pacifiške skupine v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL Los Angeles Kings je na gostovanju na vzhodni obali ZDA pri New York Rangers doživelo še drugi zaporedni poraz (2:4). Kapetan kraljev Anže Kopitar je vpisal štiri strele na domača vrata, a ploščka ni uspel spraviti v mrežo. Slovenski hokejski as je še drugič zaporedoma vknjižil točkovno ničlo.

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri New York Rangers vknjižili še drugi zaporedni poraz. Domače moštvo je proti Kopitarjevi druščini slavilo z izidom 4:2. Slovenski hokejski as je proti nasprotnikovim vratom sprožil štiri strele brez končnega uspeha.

Domače moštvo iz New Yorka je povedlo v 11. minuti, ko je bil ob igralcu več uspešen Chris Kreider. Marian Gaborik je poskrbel za izenačenje na začetku druge tretjine, a so navijači v kultnem Madison Square Gardnu lahko že čez slabih enajstih minut skočili na noge ob novem zadetku svojih ljubljencev, ko je za vodstvo z 2:1 zadel Kevin Hayes.

Kralji so v zadnji tretjini znova izenačili prek Torreyja Mitchella. A sta zadnja dva zadetka na tekmi zabila domača hokejista, najprej je za 3:2 natančno meril Rick Nash, nato pa je 54 sekund pred koncem končni izid postavil J.T. Miller.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar ni uspel preprečiti drugega zaporednega poraza kraljev iz Los Angelesa.
Slovenski hokejski as Anže Kopitar ni uspel preprečiti drugega zaporednega poraza kraljev iz Los Angelesa. FOTO: AP
Hokejisti Los Angelesa so tokrat dobili statistični strelski obračun, proti vratom domače zasedbe so namreč sprožili 35 strelov, a je bil čuvaj mreže Rangersov Henrik Lundqvist zanesljiv in jih je ubranil 33. Vratar kraljev Jonathan Quick je na drugi strani zbral 24 obramb.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z 38 točkami (16 goli, 22 podajami) na 32-ih odigranih tekmah v tej sezoni peti najučinkovitejši igralec lige NHL. Na lestvici vodi hokejist vodilne ekipe lige Tampe Nikita Kučerov s 44 točkami (22 golov, 22 podaj).

Liga NHL, izidi:
New York Rangers - Los Angeles Kings 4:2 
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4:5* 
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4:3*  
New Jersey Devils - Dallas Stars 5:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3:1

* - po podaljšku

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.