Hokej

VIDEO: Kopitar prvič letos zadel, a zgrešil kazenski strel

Los Angeles, 10. 01. 2016 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v domači dvorani izgubili dvoboj s St. Louis Blues po izvajanju kazenskih strelov z 1:2. Kralje je v 30. minuti v vodstvo popeljal Anže Kopitar, le tri minute kasneje pa je izenačil Alex Pietrangelo.

Anže Kopitar je vodstvo domačim priigral z mojstrsko potezo. Milan Lucic (Lučić) je ob ogradi dobil plošček in ga podal Kopitarju, ki je preigral gostujočega vratarja ter zabil z z zadnjo platjo palice. Nadaljevanje ni prineslo spremembe in o zmagovalcu so odločali kazenski streli, pri čemer sta izstopala oba vratarja in šele v sedmi seriji boja napadalca z vratarjem je gostom zmago zagotovil Troy Brouwer. Kralji so sicer dobili strelski obračun, saj je bilo razmerje v strelih na gol krepko v korist kalifornijskih hokejistov (27-16). Vratar St. Louisa Brian Elliott je ubranil 26 strelov do konca podaljška in še šest pri kazenskih strelih ter bil med najbolj zaslužnimi za prekinitev niza petih zaporednih porazov Blues. Med njimi poti v gol niso našli tudi trije streli na gol slovenskega asa. Domači vratar Jonathan Quick je zbral 15 obramb. "Ni skrivnost, da je vsakič, ko igramo s temi fanti, zelo tesno ter veliko dogajanja na sredini. Imeli smo nekaj priložnosti, tudi power play, a nismo zatresli mreže," je v izjavi za ameriške medije dejal Kopitar.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

St. Louis je vpisal prvo zmago v dvorani Staples Center po 17. marcu 2011, v tem času so bili kralji kar enajstkrat zaporedoma na domačem ledu boljši od Blues. Kopitar je sicer izvedel prvi kazenski strel, a je zgrešil. Nato je bil uspešen za goste Alex Steen, edini uspešni izvajalec kazenskih strelov za domače je bil Slovak Marian Gaborik. Osemindvajsetletni Hrušičan je na 41 tekmah v tej sezoni vpisal že 31 točk, 20 podaj in 11 golov. Kopitar je dosegel svoj prvi zadetek v tem koledarskem letu ter tako prekinil strelski post dolg šest tekem. Kralje naslednja tekma čaka v noči na torek, ko bodo na domačem ledu gostili Detroit Red Wings. Los Angeles s 26 zmagami na 41 tekmah in 55 točkami še naprej ostaja vodilna ekipa pacifiške skupine, prvi tihomorski izzivalec Arizona Coyotes zaostaja za devet točk. V razvrstitvi zahodne konference si kralji na tretjem mestu 55 točk delijo prav s St. Louisom. Točko več imajo aktualni prvaki Chicago Blackhawks, vodi pa Dallas, ki ima sedem točk več od moštva iz Los Angelesa. Na vrhu lige ostaja Washington s 65 točkami, deset več od kraljev.

Washington je dobil dramatično tekmo z New York Rangers, potem ko je v Madison Square Gardnu zapravil vodstvo z 2:0. Domači rangerji so celo v zadnji tretjini povedli s 3:2, a je Nicklas Backström šest sekund pred koncem priigral podaljšek. Odločilni gol je po minuti in 25 sekundah podaljška zabil kapetan Aleksej Ovečkin, ki je bil tudi strelec prvega gola na tekmi. Aleksander Veliki je zabil svoj že 499. gol v ligi NHL.

Izidi:

New York Rangers - Washington Capitals      3:4 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - New York Islanders    4:0
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins    1:3
Ottawa Senators - Boston Bruins             2:1 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3:4 (podaljšek)
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs       7:0
Dallas Stars - Minnesota Wild               1:2
Arizona Coyotes - Nashville Predators       4:0
Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning     2:3 (podaljšek)
Los Angeles Kings - St. Louis Blues         1:2 (kazenski streli)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
10. 01. 2016 14.33
+1
KEKCI STE RES 24....OVI JE ZABIL 2 GOLA...TEGA IN U PODALŠKU...MISLIM DA BI SE SPODOBL DA POKAŽETE ŠE TO MOJSTROVINO U PODALŠKU....SAM ČEZ CELO IGRIŠČE....KAPO DOL..
JAMES23
10. 01. 2016 14.24
+2
jajaajajajajajaja....to mi deli....bravo majstorija...ruska mašina...skor tolk dobr ko naš anza mal slabši...ehheheheheheehehehehhehehee...GO OVI!!!!!THE GREAT 8
benjivenamian
10. 01. 2016 14.12
498-je reku komentaR...