Hokej

Kopitar začel z delom

Jesenice, 13. 12. 2010 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi slovenski hokejski selektor Matjaž Kopitar je na Jesenicah zbral igralce, ki bodo konec tedna slovenske barve branili na turnirju Euro Challenge.

Slovenski hokejski reprezentanti so se danes zbrali na pripravah pred turnirjem serije Euro Challenge, ki bo konec tedna na Jesenicah. Ekipo je že vodil novi selektor Matjaž Kopitar, na seznamu igralcev, ki ga je predstavil še njegov predhodnik John Harrington, pa je nekaj sprememb. Turnir serije Euro Challenge, na katerem bodo nastopile Slovenija, Avstrija, Norveška in Madžarska, bo potekal od četrtka do sobote v jeseniški dvorani Podmežakla. Tam so se danes popoldne tudi zbrali slovenski hokejisti, ki jih bo vodil novi selektor Matjaž Kopitar. Novico o zamenjavi je Hokejska zveza Slovenije sporočila v nedeljo, več pa bo Kopitar o svoji novi vlogi povedal na torkovi novinarski konferenci.

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

S prvotnega seznama reprezentantov se zaradi poškodb vabilu niso odzvali Damjan Dervarič, Žiga Pavlin, Žiga Pance in Aleš Mušič, na zbor pa sta prišla Rok Tičar in Andrej Židan, ki pa sta, prav tako zaradi poškodb, odpovedala sodelovanje. Novi selektor Matjaž Kopitar je reagiral tako, da je v reprezentanco poklical Tomaža Razingarja in Aleša Silo, ki ju na Harringtonovem seznamu ni bilo; namesto igralcev, ki so udeležbo odpovedali, pa je Kopitar naknadno v reprezentanco poklical še Mitjo Robarja, Klemna Pretnarja, Miho Brusa in Klemna Žbontarja. "Pred nami je zanimiv teden, od danes do sobote imamo, kar se tiče reprezentance, nekakšen nov začetek. Težko bi rekel, da bo ta teden pokazal, koliko veljamo, bo pa v znamenju iskanja naše identitete kot ekipe, ki jo bomo potem nesli s seboj na svetovno prvenstvo. Kje smo, bomo videli konec tedna, ko bomo spoznali tudi, kaj nam še manjka," je pred prvim treningom na zboru pod Kopitarjevim vodstvom dejal eden najbolj izkušenih igralcev izbrane vrste Marcel Rodman.

O zamenjavi na selektorskem položaju nekdanji kapetan Risov ni hotel veliko govoriti, omenil je le, da je krovna hokejska organizacija začutila, da je treba narediti spremembo: "Naredila je dobro potezo, čeprav le dan pred zborom reprezentance, kar je še vedno precej boljše, kot če bi to naredili teden kasneje. Vzdušje v garderobi je boljše kot včeraj, ko še nismo vedeli za zamenjavo, zato bomo gradili naprej na tem pozitivnem začetku. Na turnirju z močnimi nasprotniki pa bomo gradili temelje za naprej, za svetovno prvenstvo na Slovaškem."

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mig67
14. 12. 2010 13.07
no ja no se mi zdi da mladi Slovenski igralci igrajo boljši in bolj zanimiv hokej kot pa stare sable in da je to edini način da slovenska reprezentanca uspe ostati v hokejski eliti. No ja pa KOPI bo za ATKA tud prišel odigraten turnirček.
RXG
14. 12. 2010 09.43
Sami kvazistrokovnjaki komentirate, a boli, ker je strokovnjak iz Jesenic selektor?? Raza, Rodmana... profesorji na ledu!
Teve33
14. 12. 2010 09.08
sej bomo vidl kaj bi naredil tale oča. sam so pa tud modeli, da človeka odpustijo tik pred turnirjem. mi pa znamo z ljudmi. svaka nam čast! upoam, da nas bo fejst pohvalil v mednarodni javnosti. amaterji
Ziga Zaga 1
14. 12. 2010 07.57
Raza za v penzijo ne pa v reprezantanco, čudn bo tole
gooffy1
13. 12. 2010 23.46
Aha,ježe Raza zraven,pa še kakšen špilferderber se bo našel-škoda pa toliko dobrih mladih igralcev imamo.A je zato tudi mali Kopitar dobil nagradno povabilo v mlado reprezentanco?Mislim,da to ni fer do drugih naših boljših igralcev doma.Kako lahko igralec,ki je padel v nižji rang od lani in s tako bedno statistiko igra za repr,?To je samo še pri nas možno.A dva dobra igralca,ki sta najmanj za razred boljša pa sta morala zapustiti repr.