Hokej

VIDEO: Kopitar z golom in dvema podajama igralec tekme ob zmagi proti Edmontonu

Edmonton, 04. 03. 2015 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti lige NHL Los Angeles Kings so v gosteh premagali Edmonton Oilers s kar 5:2, Slovenec v dresu Kraljev Anže Kopitar pa je k zmagi prispeval gol in dve podaji. Kralji so s tem prekinili negativni niz treh porazov.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Edmonton Oiler - Los Angeles Kings
    04:34
    Vrhunci tekme Edmonton Oiler - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Arizona Coyotes - Anaheim Ducks
    02:14
    Vrhunci tekme Arizona Coyotes - Anaheim Ducks
  • Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Washington Capitals
    02:30
    Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Washington Capitals

Drugo zaporedno tekmo v Kanadi so kralji odigrali v Alberti, natančneje v Edmontonu, kjer so palice z oljarji prekrižali tretjič v sezoni. Prvo tekmo so kralji na začetku sezone doma dobili z visokih 6:1, drugo pa so v Alberti izgubili po kazenskih strelih s 3:2. S pravimi priložnostmi se je tekma odprla tako za goste kot za domače, že takoj sta tako svoje znanje morala razkazati Jonathan Quick in nekdanji kralj Ben Scrivens. Los Angeles je povedel v 9. minuti, ko je Anže Kopitar podal nazaj na modro črto do Matta Greena, ki je z bombo od daleč premagal pokritega Scrivensa. Tik pred iztekom prvega dela so gostje že vodili z 2:0. Kopitar in Trevor Lewis sta začela protinapad, Hrušičan je lepo čakal s podajo, nato pa Lewisa našel na drugi strani, ta pa je matiral Scrivensa za 0:2.

V 23. minuti tekme sta hiter protinapad izvedla Tyler Toffoli in Jeff Carter, slednji pa je Scrivensa ukanil med nogama 18 sekund pred koncem kazni Quicku. V 34. minuti so domači zaostanek znižali, palico je v gneči pred Quickom uspešno podstavil Luke Gazdic. Domači so na krilih zadetka zaigrali bolje, a ob izteku 37. minute jih je umiril četrti napad gostov, ki je tako izničil prejeti zadetek. Najprej je poizkušal Nick Shore, na koncu pa je od strani s klečečega položaja zadel Clifford za 1:4.

Anže Kopitar je bil prvo ime tekme v Edmontonu.
Anže Kopitar je bil prvo ime tekme v Edmontonu. FOTO: Reuters

Los Angeles je dobro nadaljeval tudi v zadnji tretjini. Po kombinaciji obrambnih igralcev in Lewisa je plošček v napad popeljal Kopitar, ki je iz zapestja ustrelil od daleč in s svojim trinajstim zadetkom v sezoni še petič premagal Scrivensa za 1:5. Končni izid je v 46. minuti postavil nekdanji kralj Teddy Purcell.

"To je bila ena tistih bolj popolnih tekem v zadnjem času. Zadnje tedne nam ni šlo dobro, izgubljali smo in tokrat smo nujno potrebovali zmago. Zdaj sta glede na čas v letu in na naš položaj na lestvici potrebni vsaki dve točki, ki jih lahko dobimo. Veliko bo odvisno samo od nas, nikakor pa si ne želimo, da bi o naši usodi odločala druga moštva," je po tekmi povedal Kopitar.

Kralji so po treh porazih tako znova prišli do zelo pomembne zmage v boju za končnico. Serija tekem proti ekipam iz Kanade se za Los Angeles nadaljuje čez dva dni v Staples Centru, ko bodo palice prekrižali z Montrealom.

Izidi:

New Jersey Devils - Nashville Predators 3:1
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3:5
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2:3
Dallas Stars - New York Islanders 3:2 (podaljšek)
Edmonton Oiler - Los Angeles Kings 2:5
Philadelphia Flyers - Calgary Flames 2:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 3:0
Minnesota Wild - Ottawa Senators 3:2 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 1:4
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 2:6

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
04. 03. 2015 23.58
-1
Kopi!!!!!!!!!!!!
JAMES23
04. 03. 2015 13.51
-5
OVI ŠE VEDNO NA SVOJI POZICIJI Z IGRALCOM VEČ FILA GOLE KOT ZA MALO ŠALO..........GO OVI!!!!!!!UPS ČIST SM POZABO BRAVO KOPI....
MaunelNeuer
04. 03. 2015 23.57
-2
JAMES23
04. 03. 2015 09.26
-7
BRAVO OVI!!!!!!!
modelx
04. 03. 2015 08.16
-3
v sedanjem času premagati oilerse ni kakšen presežek. večje čudo je izgubiti