Hokej

Kopitar: Vsi nasprotniki so težki

Ljubljana, 13. 04. 2012 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca odšteva dneve do začetka svetovnega prvenstva divizije I v Ljubljani. Selektor Matjaž Kopitar pred začetkom tekmovanja opozarja, da le garanje vodi do želene vrnitve med elito.

"Prav gotovo si vsi želimo napredovanja v skupino A. Nasprotniki so vsi od prvega do zadnjega težki, ne glede na pomisleke, da je kakšna reprezentanca slabša. Tega ni. Velika Britanija je lani premagala Ukrajino in to je zadostno opozorilo. Za Japonce vemo, kako so drsalno sposobni, Madžare poznamo. Ukrajinci so res neznanka, vendar z njimi še nikoli v zgodovini nismo zmagali. In pa seveda Avstrija, ki ima bistveno širšo bazo kot mi. A to ne šteje, na ledu je lahko naenkrat največ pet igralcev," je dejal selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar.

Recept, kako priti do prvega ali drugega mesta, je po njegovih besedah vseeno preprost: "Treba bo delati od prve do zadnje sekunde. Treba bo garati, to pa pride samo s homogeno ekipno igro in vzdušjem, ki mora biti absolutno prilagojeno reprezentanci." Ko je skrčil seznam in se zahvalil tudi Matevžu Ermanu in Anžetu Kuraltu, na njem ni ostal noben igralec Acroni Jesenic. Kopitar pojasnjuje, da ne gleda na to, od kod igralci prihajajo: "Tukaj je dosti Jeseničanov, ki pa igrajo v drugih klubih. Razloge za to poznamo. Jesenice so tekmovanje končale z izredno mlado ekipo. Matevž ima drsalne sposobnosti, močan je, in ko bo starejši, bo pravi vodja. Tudi pred Anžetom je lepa prihodnost." Seznam igralcev mora ekipa sicer dokončno potrditi vodstvu SP do sobote zvečer, selektor pa je pojasnil, da bi zdaj spremembe lahko povzročile le še kakšne poškodbe izbranih igralcev.

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Zadnji, ki se je pridružil ekipi, je bil Rok Pajič, ki je v končnici češke druge lige naskakoval dodatne kvalifikacije za najvišji razred. Ni mu uspelo, a je skorajda takoj po koncu klubskih obveznosti že bil na voljo reprezentanci. "Premor v treningih bo koristil tako Roku kot vsem drugim. Vsi so trdo delali in bili utrujeni, bilo je čutiti nervozo. Z Rokom sva na hitro osvežila, kaj se pričakuje, kako se igra. Mislim, da bo potreben še sestanek s posameznimi linijami in bo prvenstvo pričakal kar v redu," je o zadnjem koščku letošnje reprezentančne sestavljanke dejal Kopitar.

Svetovno prvenstvo bo potekalo od 15. do 21. aprila, na voyo.si si boste lahko v ŽIVO ogledali vse tekme slovenske reprezentance ter še nekaj drugih najzanimivejših dvobojev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

themaster1997
13. 04. 2012 20.04
+1
GREMO SLOVENIJA <33
stromberg
13. 04. 2012 11.37
+4
ja treba je stopt skupej,pozabt klubske peripetije,naredit peklenske stožice in ni dileme da nebi šli naprej.vidimo se v stožicah.
unja1.m
13. 04. 2012 20.04
Branimir123
13. 04. 2012 09.40
+14
kopitar je ful dobra izbira za selektorja res obvlada
Zverck
13. 04. 2012 09.26
+12
brez skrbi, podpora bo enorma + da bo bla atmosfera kot v peklu, torej bučna podpora iz tribun :) mislm da tale zasedba ima velik potencial za napredek v elitno divizijo :)