Hokej

Kopitar učinkovit, Kralji vstopili med želeno 'osmerico'

Los Angeles, 21. 03. 2012 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti moštva NHL Los Angeles Kings so v noči na sredo s 5:2 odpravili moštvo San Jose Sharks in se povsem približali končnici tekmovanja. Anže Kopitar je dosegel gol in dvakrat podal zanj.

V prvem delu dvoboja je Los Angeles Kingse ob igralcu manj na ledeni ploskvi v vodstvo popeljal Micah Richards, samo 20 sekund pozneje pa je prednost igralca več na ledu izkoristil Čeh Martin Havlat in dosegel prvi gol na dvoboju za San Jose Sharkse. Po izenačeni uvodni tretjini dvoboja so v Staples Centru zagospodarili domačini. Čeprav so vnovič zapravili številne priložnosti za gol, je plošček po strelu Aleca Martineza vendarle našel pot v mrežo in Kralji so imeli pred sklepnim delom dvoboja gol naskoka.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

V peti minuti tretje tretjine pa je najprej na 3:1 povišal Anže Kopitar (na tekmi je golu dodal dve podaji), sledil je gol gostov (Dan Boyle), nato pa sta do izteka igralnega časa za četo Darryla Sutterja zadela še Dustin Penner in Jeff Carter. "To so znaki, da smo na pravi poti. Vedno znova je dovolj prostora za napredek, ampak igrali smo zelo pomembno tekmo. Zavedamo se, da to, kar smo pokazali, ni bilo slabo, ampak moramo narediti še korak naprej," je po dvoboju priznal Hrušičan Kopitar, ki se je z igralci ta hip prebil na mesta, ki vodijo v končnico tekmovanja.

Izidi:

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 5:2
Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 8:4
Philadelphia Flyers – Florida Panthers 1:2
Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 1:5
Toronto Maple Leafs – New York Islanders 2:5
Ottawa Senators – New Jersey Devils 0:1
Dallas Stars – Phoenix Suns 4:3 (k. streli)
Nashville Predators – Edmonton Oilers 3:6
Colorado Avalanche – Clagary Flames 2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.