Hokej

Kopitar noče več doživljati groznih občutkov in bi raje igral

Los Angeles, 23. 02. 2016 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anže Kopitar je izjemno trdoživ hokejist, o čemer priča tudi klubski rekord s 330 zaporednimi odigranimi tekmami. Vseeno je zadnjo tekmo kraljev izpustil zaradi poškodbe "spodnjega dela telesa" in ni še povsem jasno, ali bo nared za domačo tekmo proti Calgaryju.

Po dveh tednih tekem v gosteh so se hokejisti kraljev vrnili v Los Angeles in v ponedeljek opravili prvi trening, zgodaj zjutraj v torek po slovenskem času pa jih čaka prva domača tekma po dolgem premoru, nasprotnik v Staples Centru bo Calgary. Kralji so na predzadnji tekmi turneje ostali brez poškodovanega Anžeta Kopitarja, ki je igral le prvo tretjino in je nato izpustil tekmo v Nashvillu. "Bilo je grozno. Veliko bolj sem bil živčen, ko sem gledal tekmo, kot če bi jo igral," je za klubsko stran povedal slovenski hokejist po izpuščeni tekmi.

Na ponedeljkovem treningu sta bila tudi poškodovana Anže Kopitar in Jordan Nolan in sta tudi vadila s soigralci, vendar še ni jasno, ali bosta pripravljena za torkovo tekmo, so še zapisali na klubski spletni strani. Gre za dnevno odločitev in Kopitar je dejal, da če bi bila zadnja sobotna tekma, ki jo je izpustil, tekma končnice, bi "zanesljivo poizkusil igrati."

Anže Kopitar in Jonathan Quick.
Anže Kopitar in Jonathan Quick. FOTO: AP

Kot kaže poškodba na srečo ni hujše narave. "Glede na to, da še manjka nekaj časa do aprila, je bilo najboljše zame, da počivam in se vrnem šele, ko bom 100 odstotno pripravljen. Pred tekmo sem se dobro počutil. Potem se je zgodilo, nisem imel dovolj moči, da bi bil dovolj učinkovit na ledu in da bi lahko pomagal soigralcem," je povedal Hrušičan. Kaj natačno je narobe z njim ni razkril.. "Gre za eno od tistih stvari, ko gre za dnevno odločitev, vedno boljše se počutim in videli bomo, kam me bo to pripeljalo," je še dejal Kopitar, ki tako ni hotel potrditi možnosti za nastop proti Calgaryju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scorpion23
23. 02. 2016 20.48
+2
VSE DOBRO KOPI :)
vodnjak
23. 02. 2016 13.19
+9
Prava gorenjska trma tud če boli bom igral.
mašainmedved
23. 02. 2016 13.07
+8
desc, pocajti se!