Hokej

Kopitar skrajšal reprezentančni seznam še za tri imena

Maribor, 21. 04. 2013 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je po tretjem tednu priprav v Mariboru skrajšal reprezentančni seznam za nastop na SP elitne skupine na Švedskem še za tri imena. Rise do začetka SP čaka še ena prijateljska tekma z Avstrijo na Dunaju.

Hokejska reprezentanca Slovenije je v Mariboru končala že tretji teden priprav za nastop na majskem svetovnem prvenstvu skupine A, ki bo za našo izbrano vrsto potekalo v Stockholmu na Švedskem. Selektor Matjaž Kopitar se je po drugem tednu za udeležbo na pripravah zahvalil trem mladimi igralcem, Petru Bizalju, Gregorju Koblarju in Luki Kalanu, v soboto pa je reprezentančni seznam skrajšal še za tri imena, v moštvu ni več vratarja Gašperja Krošlja ter branilcev Mihe Štebiha in Maksa Selana. Slovenska izbrana vrsta je do sedaj odigrala pet od šestih načrtovanih tekem, saj je zadnja, sobotna predvidena tekma zaradi bolezni v avstrijskem taboru odpadla. Riso so nanizali tri zmage in dva poraza, po dvakrat so se pomerili z Italijo in Kazahstanom in enkrat z Avstrijo. Zadnji preizkus bo sledil 26. aprila, ko se bodo Slovenci z Avstrijci pomerili na Dunaju. Reprezentanti so dobili dva prosta dneva, znova se na treningu v Mariboru zberejo v torek zjutraj.

Italija in Kazahstan znova med elito
Zanimivo pa je, da sta se obe reprezentanci, s katerima se je pomerila Slovenija v Mariboru (Italija, Kazahstan), uvrstili nazaj v elitno skupino svetovnega hokeja. Svetovno prvenstvo Divizije 1, skupina A, je potekalo v Budimpešti, podvig je uspel Italijanom in Kazahstancem, ki bodo nastopili na SP skupine A leta 2014, Madžari pa so navkljub prednosti domačega ledu ostali praznih rok.

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Strel
22. 04. 2013 23.07
-1
Kdor pozna Matjaža ve, da je velik človek. Imel sem to čast, da sem ga spoznal. Res je sicer, da na smrt sovraži zeleno barvo :) a kot igralec in kasneje oz. zdaj kot trener neverjetno korekten. Športnik v pravem pomenu besede. Zelooooooooo malo je takih.
truga
21. 04. 2013 10.18
+15
...svaka čast familiji Kopitar za dosežke v Slo hokeju...vendar Gašper si ne zasluži rep.dresa...
Dobljan
21. 04. 2013 09.47
-1
A mogoče mrbit kdo ve če bosta oba kopitarja igrala?
munzo
21. 04. 2013 11.12
+4
vsi trije bojo igral .. pa zene tut oz.punce ..
remial122
21. 04. 2013 11.42
+1