Hokej

Kopitar s kralji do zmage v Nashvillu

Nashville, 07. 03. 2012 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Anže Kopitar je z Los Angeles Kingsi v severnoameriški hokejski ligi NHL gostoval v Nashvillu in zmagal s 5:4. Kopitar je v 19 minutah na ledu dosegel podajo in imel pet strelov na gol.

Na gostovanju je bil tudi Jan Muršak, ki pa je z Detroit Red Wings izgubil (2:3) proti Philadelphii. Muršak je v devetih minutah zbral dva strela na gol.

Hokejisti onstran Atlantika so bili sinoči skorajda v polnem pogonu, saj je bilo na sporedu 12 tekem. Za slovenske ljubitelje hokeja je bilo najbolj zanimivo v Nashvillu, kjer so kralji na koncu tesno zmagali. Justin Williams je za tretjo zaporedno zmago Los Angelesa prispeval dva gola, v polno so zadeli še Drew Doughty, Matt Greene in Trevor Lewis. Pri golu slednjega je v 43. minuti podal prav Kopitar. Kralji so si zmago priborili v uvodnih minutah zadnjega dela, saj je med četrtim in petim golom minila le minuta in 45 sekund.

Anže Kopitar je proti Nashvillu prispeval eno podajo.
Anže Kopitar je proti Nashvillu prispeval eno podajo. FOTO: Reuters

Los Angeles tako nadaljuje oster boj za končnico v zahodni konferenci: trenutno je na devetem mestu, a z le dvema točkama zaostanka za sedmim Phoenixom in eno za osmim San Josejem, po drugi strani pa ima enako število točk kot Colorado.

Nekaj manj skrbi za končnico ima Detroit, trenutno četrti na zahodu, toda izgubil je zadnji dvoboj. Claude Giroux, Jakub Voraček in Max Talbot so v Philadelphii priigrali zmago domačim letalcem, pri katerih je vratar Ilija Brizgalov ustavil 37 strelov, čeprav mu je v mrežo ušel že prvi poskus gostov po strelu Henrika Zetterberga. Domači so z zmago začinili slavnostni večer, ko so "upokojili" številko 2 svojega nekdanjega zvezdnika Marka Howa, ki pa zdaj kot iskalec talentov dela prav za rdeča krila.

Za sladko zmago proti vodilni ekipi lige, New York Rangers, so v sosedskem derbiju v Newarku poskrbeli New Jersey Devils in David Clarkson, Ryan Carter ter Patreik Eliaš s tremi goli v zadnji tretjini. V Torontu sta imela za zmago Bostona največ zaslug s po dvema goloma Jordan Caron in Tyler Seguin.

V Washingtonu je Carolina odnesla točki po podaljšku, zadel je Justin Faulk, vratar Cam Ward pa je ustavil kar 46 strelov. Tri gole, vse v zadnji tretjini, pa je za zmago Ottawe v Tampi prispeval Milan Michalek.

Colorado je kar s 7:1 odpravil Minnesoto; odločilnih je bilo šest minut druge tretjine, ko so zadeli Jamie McGinn, Jan Hejda, Mark Olver in Ryan O'Reilly, domačemu vratarju Semjonu Varlamovu pa je "shutout" pokvaril Devin Setoguchi. Dosegel je edini zadetek za svoje moštvo in preprečil, da bi Minnesota še na tretji tekmi zapored ostala brez doseženega gola.

Izidi:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:5
New Jersey Devils - New York Rangers 4:1
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 3:2
(Jan Muršak: 9 minut, 2 strela na gol za Detroit)
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3:4 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 3:2
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 3:7
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 5:1
Nashville Predators - Los Angeles Kings 4:5
(Anže Kopitar: 19 minut, 1 podaja, 5 strelov na gol za LA)
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 7:1
Calgary Flames - Montreal Canadiens 5:4
Vancouver Canucks - Dallas Stars 2:5
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 2:3 (kazenski streli)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.