Hokej

Kopitar: Primanjkljaj je, da ne bomo imeli niti enega skupnega treninga

Stockholm, 03. 05. 2013 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na svetovnem hokejskem prvenstvu skupine A, ki ga drugo leto zapored gostita Finska in Švedska, se začenjajo boji v skupinah. Slovenci bodo prvič nastopili v soboto, ko jih čaka dvoboj z Norvežani. Selektor Kopitar nestrpno pričakuje brata Rodman.

Na letošnjem hokejskem SP elitne skupine nastopa 16 moštev, ki so razdeljeni v dve skupini, v "slovenski" so Švedi, Čehi, Kanadčani, Norvežani, Švicarji, Danci in Belorusi. Varovance selektorja Matjaža Kopitarja v soboto čaka prva tekma, tekmec bodo Norvežani. Kopitar je bil zadovoljen, da je lahko z moštvom na Švedsko odpotoval in tudi normalno vadil poškodovani napadalec prvega napada Robert Sabolić, skrbi in tudi nejevoljo selektorju pa povzroča dejstvo, da moštvo niti enkrat še ni vadilo v popolni postavi. Še vedno manjkata brata Marcel in David Rodman, ki sta pred nekaj dnevi osvojila naslov prvaka v drugi nemški ligi z Bietigheimom. Oba napadalca sta člana drugega slovenskega reprezentančnega napada in se bosta ekipi pridružila šele danes v popoldanskih urah. Zelo težko pa je verjeti, da bi se lahko izbrani vrsti pridružil Pesničan Jan Muršak, ki igra v ligi AHL za moštvo Grand Rapids. Trenutno v četrtfinalu končnice njegovo moštvo vodi z 2:1 v zmagah, za preboj v polfinale pa jim manjka še ena zmaga.

O bratih Rodman in načrtih pred prvo tekmo je selektor v Stockholmu spregovoril predstavniku za stike z javnostjo slovenske hokejske reprezentance: "Razumljivo je, da sem ju pričakoval že v četrtek zvečer. Tudi če bi spustila uvodni trening, nič za to, res pa sem si želel, da z nami zadrsata na petkovem opoldanskem treningu. Prvič bosta na ledu na ogrevanju pred tekmo, to mi sicer ni všeč. Ampak to so dejstva, ki jih moramo sprejeti. Kakšno bomo še rekli o tem, ampak mimo dejstva ne moremo. Kot vedno je zame samo to pomembno, kako bomo namreč na igrišču delovali mi sami. Nasprotnik zna, kar zna, in tudi teži k temu, da bo pokazal največ od tistega, kar zna. Mi smo tu, da mu to preprečimo, in to je naša naloga. To, da ne bomo opravili niti enega skupnega treninga, je vsekakor naš primanjkljaj, ampak za nazaj ne bomo več popravili nič. Norvežani so v zadnjem obdobju naredili ogromen korak naprej, v zadnjih petih letih so bili trikrat med osmerico in že to veliko pove o tem, kdo nas čaka za uvod v prvenstvo."

Slovenci bodo v popolni postavi šele na prvi tekmi proti Norveški.
Slovenci bodo v popolni postavi šele na prvi tekmi proti Norveški. FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
03. 05. 2013 20.03
Rodmana sta skrito Kopitarjevo orožje za 2:0 z Norvežani !!!
Miha Piha 1
03. 05. 2013 15.41
+3
Cela Slovenija je z risi in smo močnejši skupaj od vseh :)
ANTIŽABAR89
03. 05. 2013 14.59
+10
Ajmo realno lahko pridemo tudi do 4 mesta v skupini. Škoda edino da Muršaka nebo zraven. Za Kopitarja pa se ja tak vedlo že prej. Ampak tudi ostale države bodo brez svojih NHL igralcev ;)