Hokej

Kopitar po strelsko skromni končnici: Morda sem želel preveč ...

Los Angeles, 10. 06. 2013 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings ne bodo ubranili naslova prvaka lige NHL. Moštvo iz mesta angelov je v konferenčnem finalu izgubilo proti Chicagu, trener Darryl Sutter pa je zagotovo pogrešal tudi strelski učinek našega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Chicago Blackhawks so Los Angeles Kings odpravili s 4:1 v zmagah in si priigrali nastop v finalu, kjer se bodo pomerili s prvakom vzhodne konference, moštvom Boston Bruins. Kraljem tako ne bo uspelo ponoviti lanskega uspeha, ko so presenetljivo pokorili vso konkurenco in na koncu visoko v zrak dvignili Stanleyjev pokal. Po poročanju espn.com bi lahko razlog za neuspeh pripisali tudi številnim poškodbam v vrstah Los Angelesa. Kapetan Dustin Brown naj bi igral z natrgano kolensko vezjo, Justin Williams si je proti ekipi San Jose Sharks izpahnil ramo, 100-odstotno ni bil pripravljen niti Drew Doughty. Čeprav je dobil plošček v obraz in posledično kar dobrih 20 šivov, pa poškodbe niso mučile našega Anžeta Kopitarja.

"Kar se tiče končnice, lahko rečem, da nisem utrpel hujših poškodb. Normalno je, da si nekoliko potolčen. Modrice so nekaj vsakdanjega, a to je bilo praktično vse," je za lakingsinsider.com po koncu sezone povedal Kopitar, ki je na zadnjih 34 tekmah zabil zgolj tri gole. Razlog za to Hrušičan vidi tudi v nekoliko preveliki želji po dokazovanju. "Tako kot vsi, sem nekoliko potrt. Nedvomno smo trdo garali, a rezultatov ni bilo in vse skupaj postane nekoliko naporno. Glede na mojo tekmovalnost si želim biti uspešen na vsaki tekmi, kar mi ni uspevalo. Prepričan sem, da to ni posledica premajhne želje. Včasih se trudim celo preveč in na koncu se mi to maščuje. Morda je bilo krivo prav to. Iz tega se bo treba nekaj naučiti. V prihodnosti moram preprečiti takšne padce forme in ne smem dovoliti, da se vlečejo tako dolgo," je zaključil Kopitar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik487511
10. 06. 2013 11.36
+7
So pa le igrali Final 4 lige NHL, kar je super. Škoda da jim ni uspelo prit v finale.
Wings29
10. 06. 2013 11.06
+10
aha spet pepelka ... kaj pa Muršak in AHL, kjer Grand Rapids Griffins vodijo 2:0 v finalu Calder Cup-a? ...
karikica
10. 06. 2013 12.40
+5
Sej niti ne vedo kaj je to. Go Griffins!!!