Hokej

Kopitar: Ne moremo iskati izgovorov, cilja nismo dosegli

Ljubljana, 09. 05. 2011 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi skupine za obstanek na svetovnem prvenstvu v Bratislavi izgubila z Belorusijo in se je skupaj z Avstrijo, ki je v Košicah z 1:4 izgubila z Latvijo, vsaj za eno leto poslovila od elitne konkurence.

Kateri slovenski obraz je bil pravi? Tisti v predtekmovanju ali tisti, z zadnjih dveh tekem skupine za obstanek....
Kateri slovenski obraz je bil pravi? Tisti v predtekmovanju ali tisti, z zadnjih dveh tekem skupine za obstanek.... FOTO: Damjan Žibert

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Izpadlo je kot najslabša predstava na SP, a če smo iskreni, je bila Belorusija boljša v vseh elementih. Bili so hitrejši, močnejši, vse jim je delovalo. Mi smo se zavedali, s kakšnim nasprotnikom bomo igrali. Poskušali smo dati maksimum, vsi so se trudili. A treba se je pogledati v ogledalo, realnost pa je takšna, kot je. Vsi so so se zavedali, da tudi tekma z Avstrijo, če bi jo dobili, ne bi določala. Skupina za obstanek je bila spet izredno močna in nekako potrebuješ tudi nekaj sreče. Ne moremo iskati izgovorov, cilja nismo dosegli, smo pa postavili mejnike in načela za naprej."

Marcel Rodman, napadalec Slovenije: "Vse fante moram pohvaliti in tudi vse, ki so delali z ekipo v tem mesecu in pol. Škoda, da smo končali, kot smo. A danes je šlo vse narobe, dali pa smo vse od sebe. Napredek je bil narejen, na to moramo biti ponosni. Imamo ogromno mladih, talentiranih igralcev, ki bodo še napredovali. Mi smo mogoče dobili previsoke apetite, radi bi nas videli že v četrtfinalu. Realno pa smo na robu skupine A, z malo sreče bi bili še v njej, a več stvari se ni 'poklopilo'."

 Tomaž Razingar, kapetan Slovenije: "Ponosen sem na fante, ponosen sem, da smo Slovenci. Dali smo vse od sebe. Bilo je premalo, ampak nikomur ne moremo ničesar očitati. Belorusija je bila premočna. Pripravljali smo se od 15. marca, da bi ostali v tej skupini, na koncu je bilo to premalo. Premagali smo Latvijo z igro, ki je bila res dobra. Še vedno smo bili v igri do zadnje tekme, ampak danes so bili boljši v vseh elementih igre."

Risi so imela na tekmah z Avstrijo in Belorusijo le malo razlogov za veselje.
Risi so imela na tekmah z Avstrijo in Belorusijo le malo razlogov za veselje. FOTO: Damjan Žibert

Matej Hočevar, napadalec Slovenije: "Težko najdem pametne besede. V bistvu že od začetka ni šlo, bili so vselej korak pred nami. Čim so nam enkrat ušli, jih je bilo težko loviti. Po prvem zadetku smo bili v naletu, a so nas presekale naše izključitve, ko pa je bilo enkrat štiri, pet golov prednosti za njih, je bilo zelo težko."

Robert Sabolič, napadalec Slovenije: "Ne smemo tiščati glave dol. Drugo leto je novo SP, na žalost v skupini B. Ampak naredili bomo vse, da pridemo nazaj. Mogoče bi si zaslužili obstanek, ampak to je naša realnost. Poskušali se bomo vrniti čez dve leti. Mogoče nam je danes tudi malo zmanjkalo moči, mogoče smo bili malo utrujeni. Danes je bila še najslabša tekma, ker smo premalo drsali in delali prekrške."

Edvard Zanovec, selektor Belorusije: "Moji igralci so bili zelo dobri. Prav vsi so se izkazali. Deloval je 'power-play', dobro smo igrali z igralcem manj. Zavedali smo se, da je tekma izredno pomembna in igralci so dali vse od sebe, da bi jo dobili."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinetone
09. 05. 2011 21.25
haha avstrija tudi leti :))))))
mishomclaren
09. 05. 2011 17.35
najboljše prvenstvo do zdaj!! g.kopitar prosim ne odnehajte! samo malo več predrznosti,pa bo!
unja1.m
09. 05. 2011 14.01
večja je porcija,rajši jih imate....pa razumi,če lahko
unja1.m
09. 05. 2011 13.54
če ne bi bili v najlažji predskupini,bi bilo več takih porcij
Jernej Tominc
09. 05. 2011 13.29
Ma folk ne porajtajte trave... Ima neke globoke frustracije, več kot očitne osebne zamere do Kristana, popolno nepoznavanje hokejske igre/napora, itd itd.... skratka ene same stvari ki bi jo pravilno napisala ne najdem v vseh tvojih milavžnt postih ki vsi samo neutemeljeno in neumestno pljuvajo po Kristanu....
20712
09. 05. 2011 12.20
trava 09.05.2011, 09:40 Kaj ti kadiš??? ........ tolk pesimističnega pisanja o eni stvari ki te sploh ne bi smela zanimat ........... a se ne bi raje kuhinje in metle držala ....... hehe
drey1
09. 05. 2011 11.00
ja kaj pomaga dobra igra če potem ko potrebnozmagat pogrneš na celi fronti ......
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 10.02
Je bila odločitev o menjavi vratarjev po drugi tretjini vaša? Robert Kristan je bil zelo utrujen in ga ni bilo nobenega smisla mučiti. To ni bila predaja, ampak se je videlo, da ni zmogel več. ha ha ha.zakaj pa kopitar ni zamenjal kar celo ekipo saj so bili vsi utrujeni ne sam kristan ki je imel eno tekmo počitka.ostali tekmovalci pa so lahko igrali vseh pet tekem pa nihče ni rekel utrujen sem.kot sem predvidevala,kristan ni zmožen igrati na tako visokem nivoju kot ste vi pričakovali.oziroma ga kujete v nebesa.
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 09.54
Poprava napake pri imenu. trava09.05.2011, 09:510 ha ha kar dajajte minuse ampak kakor hočete resnica boli.kristan se ni izkazal tako kot bi se moral.konec debate.pa taka hvala kako bo ne vem kaj.na koncu pa najbolj pomembno tekmo za obstanek v eliti A izgubimo 7:1 in to brani celo kristan.
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 09.51
ha ha kar dajajte minuse ampak kakor hočete resnica boli.keristan se ni izkazal tako kot bi se moral.konec debate.pa taka hvala kako bo ne vem kaj.na koncu pa najbolj pomembno tekmo za obstanek v eliti A izgubimo 7:1 in to brani celo kristan.
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 09.42
upam da naslednje leto kristan ne brani in da možnost dobijo tudi ostali ki so letos izpadli,da je kristan lahko igral pokazal je nekaj svojih veščin vendar krepko premalo saj prijeti goli so nas vrgli nazaj v kategorijo B.
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 09.40
ha ha ha.zdaj vemo zakaj harikton ni hotel kristana.od vseh tekem ki smo jih igrali smo zmagal sam eno-brani kristan.eno brani hočevar,ki nabaše 6 golov in vi ga raztrgate,kako je branil in da bi moral braniti kristan.potem kristan dobi zadnjo možnost da brani zelo dobro ker se borimo proti belorusiji in seveda za obstanek v A kategoriji.kristan nabaše 7 golov. čudno pa se mi zdi da ga nihče ne kritizira,graja,raztrga,kot ste raztrgal hočevarja. naj bo naboljši golman kristan za vas,letos se ni pokazal dokazal in potrdil da je najboljši,saj smo razen ene tekme ki jo brani hočevar izgubili ko je branil vas zlati kristan razen ene.tako da mojega opravičila ki sem ga obljubila ne bo.ker sem vedela da ne bo nič od tega.on brani dobro sam za hrvatarje.PS.z njim in on z menoj ni imel nič sam tako mi je antipatičen da ga niti videti ne morem. glavno moja napoved pred tem tekmam se je uresničila. drugače pa vsem igralcem na ledu seveda razen kristanu-čeprav je nekajrat branil dobro in nekaj nemogočih strelov še vedno premalo da ne bi nabasal gola iskrene čestitke za prikazano igro.
tedo974P8medo
09. 05. 2011 09.22
Admin je že drugič zbrisal, tokrat delno, moj komentar, napisan ob 9:17.
tedo974P8medo
09. 05. 2011 09.17
"Popravek je napisan z velikimi črkami: "Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi skupine za obstanek na svetovnem prvenstvu v Bratislavi izgubila z Belorusijo in SE je skupaj z Avstrijo, ki je v Košicah z 1:4 izgubila z Latvijo, vsaj za eno leto poslovila od elitne konkurence." Če rabite koga, ki bi kontroliral slovnično kakovost člankoiv, katera je trenutno na osnovnošolski stopnji, me kontaktirajte."
stromberg
09. 05. 2011 09.17
Manjkali so nam samo trije igralci,vsi vemo kateri.
Jernej Tominc
09. 05. 2011 09.04
preskok v igri je bil več kot očiten v primerjavi s prejšnjimi prvenstvi. NIKOMUR na tem prvenstvu, ok razen zadnje tekme (ampak predvsem mislim tukaj prvi del z res hudimi reprezentancami) nismo bili KANON FUTR, kar je precej več kot lahko trdimo za prejšnje priložnosti ko smo bili v grupi A. Tako da osebno sem sicer razočaran nad izpadom ampak zadovoljen z napredkom. Sedaj pa upam da bojo nadaljevali s Kopitarjem in mu dali šanso, da se pokaže, kaj je sposoben narediti na dolgi rok.
deloholik
09. 05. 2011 08.58
dokler bodo naši hokejisti po vsakem porazu govorili, da so dobro igrali ne bodo dosegali ciljev....v športu štejejo samo zmage. Takšno miselnost kot jo imajo naši hokejisti so imeli naši nogometaši pred desetimi leti.
MOSSAD001
09. 05. 2011 08.55
Jaz mislim da so fantje sposobni veliko več !! Prepričan pa sem da pod drugim selektorjem,ATA Kopitar ni ta s katerim bi lahko dosegali zavidljive rezultate !! Fantom pa čestitke za prikazano !!
tedo974P8medo
09. 05. 2011 08.44
doc-33, ti si verjetno admin, ker vidim, da se je napaka popravila :)
Karlo Špende
09. 05. 2011 08.41
tedo medo to tukaj ni zavod za zaposlovanje.Če pa bereš 24 ur med delovnim časom pol pa zgin delat ker si sigurno zaposlen v javni upravi.