Hokej

Kopitar o jeseniškem hokeju: 'Tu je toliko smrduhov ...'

Ljubljana, 21. 02. 2014 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še vedno pozitivne komentarje žanje slovenska hokejska reprezentanca. Njen selektor Matjaž Kopitar upa, da bodo risi znali dobre igre vnovčiti na prihodnjih reprezentančnih akcijah, brez dlake na jeziku pa je spregovoril tudi o jeseniški hokejski problematiki.

Dve zmagi in igranje v četrtfinalu je bilo za rise kot osvojitev medalje. "Moramo ostati realni, bil je dober turnir, moramo graditi naprej, vendar pa kakšna evforija ni potrebna," je za 24UR povedal selektor hokejistov Matjaž Kopitar. Že drži, da smo hokejski svet opozorili kje je Slovenije. Toda zaradi nepozabnega nastopa v Sočiju se pogoji za slovenske hokejiste na tujem in doma ne bodo drastično spremenili. "Dejansko smo mi eni sužnji in to tako je, še vedno je tako. Moramo še kaj narediti, pa še kakšnega mladega igralca ustvariti." Toda najuspešnejšega slovenskega hokejskega selektorja bi trenerska pot lahko kmalu zanesla drugam. Predvsem zato, ker ne prenese neprestanih zakulisnih igric za oblast na hokejski zvezi.

Matjaž Kopitar je bil, kot vselej, brez dlake na jeziku.
Matjaž Kopitar je bil, kot vselej, brez dlake na jeziku. FOTO: STA

"Mene najbolj najbolj moti, da so to poletje spet volitve za predsednika, in ti Aljančičevi možakarji trepetajo in pripravljajo teren. Jaz z njimi ne bom delal." Kot pravi, ima še vedno željo delati s trenutno vodstveno garnituro HZS. Ne pozablja pa tudi, da na Jesenicah manjka vrhunski hokej. Vendar dokler na denar požrešne pijavke ne bodo odpadle s ponosa Gorenjske, imena Kopitar ne bo zraven. "Ali lahko direktno povem? Tukaj je toliko smrduhov, da so rekli, da naj Anže napiše ček in da se bodo oni "fletno" imeli. Tako ne gre. Za kaj takega, je potrebno nekaj narediti in pomoč bo prišla. Od mene, še več pa od Anžeta. Jaz mislim, da bi se dalo. Tako kot je zdaj, pa zagotovo ne!"

Vizijo kako bi se to naredilo že ima, na ostalih pa je, da svojo gorenjsko trmo končno uporabijo za nekaj koristnega.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3