Hokej

Kopitar: 'Na drugi strani je deset nhl-ovcev, pa že nekako dajo gol'

Stockholm, 10. 05. 2013 23.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca drvi nazaj v drugo hokejsko ligo. Izbranci selektorja Matjaža Kopitarja so proti favoriziraim Čehom prikazali najboljši hokej na prvenstvu, toda še enkrat več izgubili (2:4). Prvi trener risov "opaža", da ekipa v Skandinaviji nima nobene pomoči sreče.

Hokejska reprezentanca je bila hkrati blizu in daleč odmevnemu uspehu na mednarodni sceni. Potem ko izbrancem Matjaža Kopitarja po porazih v uvodnih krogih proti enakovrednim tekmecem ni preostalo drugega, kot da skušajo v boju za obstanek presenetiti katero od štirih na papirju precej močnejših ekip, so bili hokejisti Češke danes blizu poraza. Slovenija je bila večji del tekme enakovreden tekmec, na trenutke tudi boljši, a kaj, ko ni zdržala do konca. V zadnji tretjini so Čehi stvari le postavili na pričakovano mesto in zmagali, Slovencem pa je kljub dobri predstavi na koncu ostal nekoliko grenak priokus, da bi lahko iztržili še kaj več.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kopitar opaža, da je risom v Stockholmu sreča povsem obrnila hrbet ...
Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kopitar opaža, da je risom v Stockholmu sreča povsem obrnila hrbet ... FOTO: Reuters


"Pred tekmo smo bili odločeni, da skušamo zmagati. To se je videlo po pristopu, po priigranih priložnostih, po vsem. Moramo pa dati gole iz priložnosti, ki jih imamo, ker je drugače težko. Na drugi stani je deset, enajst nhl-ovcev, pa že nekako dajo gol. Oni najdejo pot ploščku do gola, nekako se odbije in konča v mreži. Mi pa vse preigramo in potem pač ne damo gola. To nam ni v ponos, lahko pa nam je vse ostalo. Trudili so se, to se je video iz letala, in nimam jim česa očitati. Meja med zmago in porazom, uspehom in neuspehom je tanka, mi pa na tem turnirju nismo imeli tudi še nič sreče," je opazil selektor Kopitar. Risi bodo imeli zdaj na voljo le še dve tekmi, na katerih bodo kot outsiderji iskali potrebne točke za obstanek v druščini hokejskih prvokategornikov. Že v soboto proti domačinom Švedom, po dnevu počitka pa jih nato v ponedeljek čaka še sklepni obračun na SP proti Kanadi. "Žal ne pomaga razmišljanje, kaj bi bilo, če bi bilo ... nikomur ne bo žal za nami, sami moramo priti iz tega. A jutri je nov dan, nova tekma in s pozitivnimi mislimi bomo ujeli točke, ki si jih želimo," pa ne obupuje najboljši slovenski posameznik v Stockholmu Rok Tičar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
11. 05. 2013 12.09
mater,kolk je enih gledalcev za kopitarjem
Br.1
11. 05. 2013 08.53
+1
novinarji so sol te podalpske dežele
krema123
11. 05. 2013 08.42
+2
Zelo dobra igra naših samo enostavno se vidi razlika v kakovosti (nažalost), Imamo powerplay in nekaj lepih priložnosti in ne zadanemo. Čehi pa iz prve priložnosti polnijo mrežo.
David Mrvar
11. 05. 2013 06.18
+9
Fantastičen uspeh je, da reprezentanca naroda z le enim kolikor toliko solidnim klubom sploh sodeluje na elitnem prvenstvu. Tekma s Čehi je bila večinoma odigrana odlično, borbeno, z navdihom... Stavim, da večina tipičnih slovenskih kritikantov, vključno z novinarji, ne zna niti drsati.
luckyss
11. 05. 2013 01.25
+12
" toda še enkrat več izgubili " Takšna zloraba jezika mi gre že pošteno na živce!!! Polpismeni beboti, ki se greste "novinarje" Sicer pa škoda za naše fante, ki so se trudili, včasih pač zmanjka malo sreče....
Uporabnik487511
11. 05. 2013 01.06
+15
Bo že. Škoda, da ne igrata Muršak in Anže Kopitar, potem bi bila to čisto drugačna zgodba.