Hokej

Kopitar izgubil po kazenskih strelih

Tampa, 26. 11. 2015 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejist Anže Kopitar je v ligi NHL z ekipo Los Angeles Kings gostoval pri Tampa Bay Lightning in po kazenskih strelih moral priznati premoč gostiteljem. Te je šele v zadnji tretjini v vodstvo popeljal Tyler Johnson, Milan Lucić je pet minut pred koncem izenačil.

Podaljšek v Amalie Areni v Tampi ni prinesel zmagovalca, odločali so kazenski streli, kjer so več sreče imeli domači hokejisti. Anže Kopitar je na ledeni ploskvi preživel slabih 25 minut, v svojo statistiko vnesel tri strele na gol, med drugim pa je bil uspešen tudi v izvajanju kazenskega strela. V kalifornijski ekipi je vratar Jonathan Quick zbral 29 obramb. Los Angeles je trenutno s 27 točkami na četrtem mestu v zahodni konferenci z enakim številom točk kot tretjeuvrščeni Nashville, v vodstvu je Dallas s 34 točkami. Na sporedu je bilo še dvanajst tekem, dve od njih sta se končali po podaljških. Boston je slavil v Detroitu, odločilni gol pa je prispeval Frank Vatrano. Pittsburgh je na domačem ledu ukanil St. Louis s 4:3, za dve točki pa je poskrbel Rus Jevgenij Malkin. Izkazal se je tudi prvi zvezdnik pingvinov Sidney Crosby z dvema zadetkoma v rednem delu. Montreal še naprej melje svoje tekmece, zadnja žrtev kanadske ekipe in vodilne v atlantski skupini in vzhodne konference je bil New York Rangers, ki so na domačem ledu klonili z 1:5.

Tyler Johnson
Tyler Johnson FOTO: Reuters

Osrednja tekma v NHL - rangerji so namreč na prvem mestu v metropolitanski skupini - je minil v znamenju hokejistov iz Montreala, najbolj razpoložena moža v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku pa sta bila Devante Smith-Pelly z dvema goloma in Čeh Tomaš Plekanec s tremi asistencami. Otočani iz New Yorka so doma ukanili tekmece iz Philadelphie s 3:1, Nashville pa je slavil v Buffalu s 3:2. Washington je v svojem hramu ugnal Winnipeg s 5:3, blestel pa je Jevgenij Kuznecov z golom in dvema podajama. Carolina je brez težav opravila z Edmontonom in zmagala s 4:1, Columbus pa je po hudem boju slavil v New Jerseyju z 2:1. Ottawa je v gosteh premagala Colorado s 5:3, najbolj razpoložena moža na igrišču pa sta bila Shane Prince z dvema doseženima goloma in podajo ter vratar Craig Anderson s 43 obrambami. Zadnji prvak v ligi NHL iz Chicaga je slavil v San Joseju s 5:2, Arizona je doma premagala Anaheim s 4:2, Vancouver pa je dve točki osvojil v St. Paulu v Minnesoti, kjer je slavil s 3:2.

Izidi:

Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings        2:1 kazenski streli
Colorado Avalanche - Ottawa Senators           3:5
NY Islanders - Philadelphia Flyers             3:1
Detroit Red Wings - Boston Bruins              2:3 podaljšek
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks           2:5
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks                4:2
Buffalo Sabres - Nashville Predators           2:3
New Jersey Islanders - Columbus Blue Jackets   1:2
NY Rangers - Montreal Canadiens                1:5
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues          4:3 podaljšek
Washington Capitals - Winnipeg Jets            5:3
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers          4:1
Minnesota Wild - Vancouver Canucks             2:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.