Hokej

VIDEO: Kopitar in druščina za uvod v leto 2015 slavili v Vancouvru

Vancouver, 02. 01. 2015 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so leto 2015 začeli sila uspešno. Aktualni prvaki lige NHL so po dveh porazih na mini kanadski turneji le dočakali zmagoslavje, ko so s 3:2 premagali moštvo Vancouver Canucks. Anže Kopitar je v statistiko tekme vpisal dva strela v okvir vrat.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Chicago Blackhawks
    02:53
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Chicago Blackhawks
  • Vrhunci tekme Vancouver Canucks - Los Angeles Kings
    01:55
    Vrhunci tekme Vancouver Canucks - Los Angeles Kings

Anže Kopitar in druščina so silvestrski večer preživeli v hotelu v Vancouvru, kjer so davi pričakali tudi prvo tekmo v letu 2015. V Rogers Areni so se pomerili z Vancouvrom ter bili po preobratu v zadnji tretjini uspešnejši.

Domači hokejisti so prvi povedli z zadetkom Alexa Burrowsa ob številčni premoči na ledu v 13. minuti tekme. V 24. minuti je bilo že 2:0 za Vancouver po zadetku Radima Vrbate.

V 35. minuti so kralji le dosegli zadetek. Za golom sta se borila Dwight King in Kyle Clifford, plošček je prišel do Mika Richardsa, pred golom se je nato znašel King, odbitek pa je nato le končal v domačem golu za 1:2.

Hokejisti Los Angelesa so se v Vancouvru veselili prve zmage v letu 2015.
Hokejisti Los Angelesa so se v Vancouvru veselili prve zmage v letu 2015. FOTO: Reuters
V 58. minuti dvoboja je moštvo iz Los Angelesa po zadetku Justina Williamsa, ob številčni premoči na ledu, doseglo izenačenje 2:2. Zmagoviti gol pa je padel v 59. minuti, ko je domačega vratarja Ryana Millerja matiral Jarret Stoll le minuto in 14 sekund pred koncem rednega dela. Z zmago v Vancouvru so kralji prekinili niz petih zaporednih porazov v gosteh.

Kralji so, čeprav končni izid tega ne kaže, povsem nadigrali domače moštvo. Razmerje v strelih na gol je bilo 40:16 za gostujoče moštvo iz Los Angelesa.

Po treh tekmah v Kanadi se prvaki vračajo domov, kjer jih prva tekma v letu 2015 čaka s sobotno matinejo, oziroma jutri zvečer po slovenskem času, ko se bodo v Staples Centru pomerili z Nasvhillom. Kralji bodo doma nato ostali vse do 20. januarja, v tem času pa bodo skupno odigrali sedem tekem.

Zimsko klasiko v Washingtonu si je ogledalo skoraj 43 tisoč gledalcev.
Zimsko klasiko v Washingtonu si je ogledalo skoraj 43 tisoč gledalcev. FOTO: Reuters

V ligi NHL je bilo četrtkovo dogajanje v znamenju hokeja na prostem. Washington je gostil zimsko klasiko, hokejsko tekmo na prostem, ki jo je s tribun arene Nationals Park spremljalo kar 42.832 gledalcev. Derbi so dobili gostje, ekipa Chicago Blackhawks, ki so hokejiste iz prestolnice ugnali s 3:2.

Moštvo Capitals je povedlo v prvi tretjini z goloma Erica Fehrja v osmi in Aleksa Ovečkina v 12. minuti. V 14. minuti so hokejisti Blackhawks znižali ob prednosti igralca več, zadel je Patrick Sharp. V 24. minuti je izenačil Brandon Saad. Zimsko klasiko je odločil Troy Brouwer 13 sekund pred koncem.

Izida:
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:3
Washington Capitals - Chicago Blackhawks 3:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veliki svizec
02. 01. 2015 12.28
+3
V naslovnici mate napisan NBA namesto NHL....