Hokej

Kopitar in druščina proti Minnesoti s slepimi naboji

Los Angeles, 22. 01. 2016 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma izgubili proti Minnesoti Wild 0:3. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je na ledu preživel 18:52 minute, v tem času pa je enkrat streljal proti golu nasprotnika.

Anže Kopitar in soigralci tokrat niso bili strelsko razpoloženi.
Anže Kopitar in soigralci tokrat niso bili strelsko razpoloženi. FOTO: AP

Los Angeles je s tem prekinil niz dveh zaporednih zmag, Minnesota je zmagala prvič po petih zaporednih porazih. Kings so sicer do te tekme na domačem ledu dobili 15 od 20 tekem. Za 1:0 je z igralcem več v 24. minuti zadel Zach Parise, 14 sekund pred koncem drugem tretjine je povišal Charlie Coyle, v 46. minuti je končni izid postavil Erik Haula. Eden od junakov je bil tudi Darcy Kuemper, ki je zbral 32 obramb.

"Menim, da smo nujno potrebovali zmago za našo samozavest. Bilo nam je že težko. Izgubljanje tekem, slaba igra v napadu ... Bili smo razočarani," je menil Parise. "Ko imaš uspehe, takrat dobivaš tekme proti posebnim ekipam. Mi nismo bili dobri, sploh ne. Takšnih golov ne smemo dobivati. To je iz nas izsesalo življenje," je bil razočaran branilec kraljev Luke Schenn.

Prvič se je v Staples Center vrnil Jarret Stoll, ki je z LA osvojil dva Stanleyjeva pokala, poleti pa se je kot prosti igralec preselil v Minnesoto. Nekdanja ekipa ga je ob povratku počastila z videoposnetkom, ki ga je predvajala med odmorom po prvi tretjini, navijači pa so ga nagradili s stoječimi ovacijami. "Bilo je neverjetno. Brez dvoma, mravljinci so mi šli po telesu. Želel sem čim prej stran. Bil sem čustven," je dejal Stoll.

Vancouver je s 4:2 ugnal Boston, dvakrat se je med strelce vpisal Daniel Sedin. Dva gola so dali tudi Travis Zajac, ki je s svojim New Jerseyjem s 6:3 premagal Ottawo, Phil Kessel, ki se je v dresu Pittsburgha veselil zmage s 4:3 proti Philadelphii, ter Sam Bennett, ki je pomagal svojem Calgaryju do zmage s 4:2 proti Columbusu. Carolina je po podaljšku premagala Toronto z 1:0, junak je bil Jordan Staal. Tampa je prekinila niz niz 12 tekem brez poraza Chicaga, zmagala je z 2:1. Nashville je bil s 4:1 boljši od Winnipega, Dallas s 3:2 od Edmontona, San Jose pa s 3:1 od Arizone.

Izidi:
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 0:3
Boston Bruins - Vancouver Canucks 2:4
New Jersey Devils - Ottawa Senators 6:3
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4:3
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 2:4
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 2:1
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 0:1 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Nashville Predators 1:4
Dallas Stars - Edmonton Oilers 3:2
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 1:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.