Hokej

VIDEO: Los Angeles pomahal končnici v slovo, brez 'play-offa' tudi Philadelphia

Los Angeles, 03. 04. 2017 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so s 34. porazom v sezoni dokončno zapravili vse teoretične možnosti za uvrstitev v končnico lige NHL. Usodna je bila Arizona, Anže Kopitar pa je bil podajalec pri zadetku za zmanjšanje zaostanka na 1:2, kar je bil na koncu tudi končni izid tekme.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Philadelphia Flyers
    01:45
    Vrhunci tekme New York Rangers - Philadelphia Flyers
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Boston Bruins
    02:15
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Boston Bruins
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jarome Iginla
Jarome Iginla FOTO: AP

Kings, ki za končnico zdaj zaostajajo neulovljivih 10 točk, imajo tako do konca sezone le še štiri tekme, naslednje tri doma, prvo v noči na sredo proti Edmontonu. "Občutki so zelo prazni in z grenkim priokusom. Vsi vemo, kakšen je bil položaj na zadnjih tekmah. Dali smo vse od sebe, a to ni bilo dovolj dobro," je po odločilni tekmi za spletno stran kluba povedal kapetan kraljev Anže Kopitar, ki je bil v zadnjem obdobju v dobri formi, saj je na zadnjih desetih tekmah dosegel devet točk - tri gole in šest podaj. A neuvrstitev v končnico pomeni, da bo Kopitar lahko v začetku maja zaigral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Parizu, kjer rise čakajo Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška in Francija. Brez končnice je ostala tudi Philadelphia. To so v Madison Square Gardnu premagali New York Rangers s 4:3 in v domači dvorani dosegli prvo zmago po 19. februarju in predčasno potrdili igranje v drugem delu.

Upanje za končnico so podaljšali New York Islanders, ki so s 4:2 slavili na gostovanju v Buffalu, a so skorajda pred misijo nemogoče, saj štiri tekme pred koncem rednega dela za osmim mestom na vzhodu zaostajajo za pet točk. Zaostanek bi bil lahko še večji, a je ekipi iz New Yorka zmago zagotovil Anders Lee z goloma v 50. in 55. minuti. Dve točki pred Islanders je na devetem mestu Tampa Bay Lightning, ki za tri točke zaostaja za "play offom" ter Ottawo in Torontom. Tampa je ponoči premagala Dallas s 6:3, odločilna pa je bila zadnja tretjina, ki so jo gostitelji dobili s 4:1. A v lovu New Yorka in Tampe za obema kanadskima ekipama ne gre spregledati, da sta slednji doslej odigrali tekmo manj, že danes ponoči pa bo Toronto gostoval v Buffalu, Ottawa pa v Detroitu. V formo počasi prihajajo tudi lanski prvaki iz Pittsburgha. Ti so ugnali Carolino s 3:2 in trdno ostajajo na drugem mestu vzhoda za vodilno ekipo lige iz Washingtona, ki je je prav tako s 3:2 premagala Columbus.

Izidi:
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes             1:2
Chicago Blackhawks - Boston Bruins              2:3
Buffalo Sabres - NY Islanders                   2:4
St. Louis Blues - Nashville Predators           4:1
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes       3:2
Minnesota Wild - Colorado Avalanche             5:2
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars              6:3
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals     2:3
Vancouver Canucks - San Jose Sharks             1:3
NY Rangers - Philadelphia Fylers                4:3
Calgary Flames - Anaheim Ducks                  3:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mašainmedved
03. 04. 2017 10.02
+0
Anže v reprezentanci nazaduje! Zato mu jaz igre v njej ne bi dovolil. Nik naj raje pokliče Marcela Rodmana
Prototip
03. 04. 2017 11.33
+0
Aja,,,enga najboljših hokejistov na svetu,ne bi poklical v reprezentanco,,,,,on če ni v formi,igra bolš,kot pol evropskih zvezdnikov,,,,,,ti pa si poznavalec hokeja,,,,
macek_garfield
03. 04. 2017 08.29
-3
borili so se za koncnino, izgubijo pa doma proti predzadnji ekipi pa to
jjhhggff
03. 04. 2017 08.11
-3
Fantastična novica. Koga briga za neke Kingse. Važno, da bo zdaj Kopi na voljo reprezentanci na svetovnem prvenstvu skupine A! Res vrhunsko, da so Kingsi izpadli! Yessss!!!!!