Hokej

Kopi podal, Kralji zmagali

Los Angeles, 17. 11. 2009 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./ STA
Komentarji
4

Najučinkovitejši igralec hokejske lige NHL ta hip Anže Kopitar nadaljuje z dobrimi predstavami, tokrat je točko vknjižil s podajo. Uspešno je bilo tudi njegovo moštvo Los Angeles Kings, ki je slavilo proti moštvu Florida Panthers po izvajanju kazenskih strelov.

Kralji so tako vpisali drugo zaporedno zmago na Floridi, ko jim je obakrat tehtnico v njihovo korist prevesila loterija kazenskih strelov. Medtem ko je bil Kopitar mož odločitev na tekmi proti Tampi, ko je edini uspešno izvedel kazenski strel, se je tokrat Fortuna nasmehnila obrambnemu igralcu Jacku Johnsonu, ki je vpisal zmagoviti gol po tem, ko je izvrstni češki vratar Floridčanov Tomaš Vokoun odbil Kopitarjev strel. Odlično je svojo nalogo opravil tudi Jonathan Quick, ki je v odločilnih trenutkih ohranil mirne živce ter nobenemu od treh hokejistov Floride izven rednega dela tekme ni dal priložnosti za zadetek. Zato pa so ljubitelji hokeja v dvorani BankAtlantic Center lahko spremljali bogato bero zadetkov v rednem delu tekme, ko se je znova izkazal tudi edini Slovenec v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Anže Kopitar še naprej pridno zbira točke ...
Anže Kopitar še naprej pridno zbira točke ... FOTO: Reuters

Svojo 32. točko, s katero se je zasidral na položaju vodilnega hokejista lige, in 18. podajo je dosegel v tretji minuti zadnje tretjine, ko je lepo preko igrišča podal Jarettu Stollu, ki je napad, ko se Kralji imeli številčno premoč na ledu, sklenil z golom. Ekipa Floride je na začetku druge tretjine v razmaku poldruge minute povedla z 2:0. Tokrat hokejisti Los Angelesa niso dopustili katastrofe. Kralji so hitro strnili vrste, nadoknadili zamujeno in niso izgubili poguma. Odgovor je sledil ob "power playju", ko je prvi gol za Kralje zadel Johnson, po akciji naveze Kopitar-Stoll je Randy Jones v osmi minuti tretje tretjine Kraljem priigral vodstvo s 3:2, ki pa je bilo kratkega daha, saj je dobrih pet minut pred koncem Victor Oreskovich zadel za izenačenje, ko se je najbolje znašel po zmešnjavi pred vrati Los Angelesa. Quick je takrat ostal celo brez palice, ter izkoristil odbiti plošček. Tega je proti Quicku poslal Bryan Allen. Kopitarja in Kralje, ki so že drugo tekmo zapored igrali brez poškodovanega Roba Scuderija, čaka v sredo tekma na domačem ledu proti moštvu Philadelphia Flyers.

Izidi:

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 3:2
Boston Bruins - New York Islanders 1:4
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:2
Florida Panthers - Los Angeles Kings 3:4 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 5:2
Phoenix Coyotes - Tampa Bay Lightning 1:4
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

godday
18. 11. 2009 13.31
Kopitar kr tko nadaljuj da jim pokažeš kdo so slovenci. majhni a z zmagovalnim srcem.
HAMILTON-SP-10
18. 11. 2009 02.39
sem ga gledu v chicagu sem bil na tekmi ko je dal gol res lepi spomini bravo anze ponos slovenije!!!
.::.
17. 11. 2009 14.49
končno pravi slovenski športnik na tujih tleh. ne pa da se sam fuzbal promovira. go anže
McSomeone
17. 11. 2009 09.40
sam da nas ne bo preveč razvadu!!