Hokej

VIDEO: Kopitarjevi kralji navkljub porazu vztrajajo na vrhu pacifiške skupine

St. Paul, 23. 03. 2016 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL vpisalo še drugi zaporedni poraz v gosteh. Po Nashvillu so kralji brez vsaj ene točke ostali tudi na gostovanju v St. Paulu pri Minnesota Wild, ki je vodilno ekipo tihomorske divizije odpravil z 2:1.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar, kapetan kalifornijskega moštva, je prvič po šestih tekmah, ko je vpisal v statistiko vsej eno točko, ostal praznih rok brez podaje ali zadetega gola. Prvi zadetek v dvorani Xcel Energy Center v St. Paulu je padel že po treh minutah in 46 sekundah tekme, ko je vodstvo z 1:0 domačemu moštvu priigral Erik Haula. Minnesota vodstva več ni izpustila iz rok. Drugi gol je padel na začetku druge tretjine, v 24. minuti, ko je zadel Mikko Koivu. Častni zadetek je kraljem zagotovil Tyler Toffoli v 32. minuti. Medtem ko je vratar Jonathan Quick bil praktično brez dela, zbral je 16 obramb, pa je kralje pokopal Kanadčan Devan Dubnyk z najboljšo predstavo v sezono. Domači vratar je ubranil kar 38 strelov Los Angelesa, od tega poti v mrežo ni našel tudi plošček, ki ga je proti vratom poslal Kopitar. Kralji, ki so si že zagotovili mesto v končnici, s 93 točkami ostajajo najboljša ekipa pacifiške skupine, prvi izzivalec Anaheim ima štiri točke manj, ob eni odigrani tekmi manj. Ducks so ponoči izgubili v gosteh pri Montreal Canadiens s 3:4. Kralje naslednje gostovanje čaka v noči na petek, ko bodo igrali čez mejo v Kanadi pri Winnipeg Jets.

Jonathan Quick in Anže Kopitar
Jonathan Quick in Anže Kopitar FOTO: AP

Na preostalih tekmah je Carolina Hurricanes doma izgubila z 2:3 proti Buffalo Sabres, hokejisti Tampa Bay Lightning so bili s kar 6:2 boljši od Detroit Red Wings, Arizona Coyotes pa je s 4:2 premagala že odpisani Edmonton Oilers. Tekma v Columbusu se je končala šele po kazenskih strelih, ko so domači Blue Jackets s 3:2 premagali Philadelphia Flyers. Odlične predstave kažejo hokejisti Washington Capitals, ki so s 4:2 v gosteh odpravili Ottawa Senators. Prvi napadalec prestolnikov Rus Aleksej Ovečkin je vpisal svoj še 43. gol v tej sezoni, moštvo iz Washingtona pa si je ob tem zagotovilo tudi naslov najboljše ekipe Vzhoda, kar pomeni, da bodo v končnico zakorakali z najboljšim izhodiščem, s prvega mesta vzhodne konference. Washington ima vsega skupaj že 109 točk, gre za edino ekipo, ki je v tej sezoni osvojila sto točk ali več. Moštvo Winnipeg Jets pa je bilo v kanadskem derbiju na domačem ledu boljše od Vancouver Canucks z 2:0, ki je vpisal še peti zaporedni poraz. Aktualni prvaki Chicago Blackhawks so vpisali poraz na domači ledeni ploskvi, s kar 6:2 so jih odpihnili hokejisti najboljšega moštva Zahoda Dallas Stars, ki so si kot drugo moštvo zahodne konference po Kopitarjevih kraljih zagotovili mesto v končnici.

Domači poraz je tudi za ekipo San Jose Sharks, ki je z minimalno razliko 1:0 klonila proti St. Louis Blues.

Izidi:
Minnesota Wild
- Los Angeles Kings           2:1
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres         2:3
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks           4:3
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings      6:2
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers            4:2
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers  3:2 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Washington Capitals        2:4
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks            2:0
Chicago Blackhawks - Dallas Stars            2:6
San Jose Sharks - St. Louis Blues            0:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.