Hokej

Klubski rekord: Florida dosegla deseto zaporedno zmago

New York, 06. 01. 2016 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Floride so v ligi NHL dosegli deseto zmago v nizu, kar je nov klubski rekord. Tokrat je padel Buffalo, med strelce pa se je vpisal tudi češki veteran Jaromir Jagr, ki ima zdaj v NHL že 736 golov. Na tekmi med Columbusom in Minnesoto pa sta zadetka padla v razmaku le dveh sekund.

Florida nadaljuje niz zmag, tokrat je slavila v gosteh pri Buffalu. Corban Knight in Derek MacKenzie sta se izkazala s po enim golom in podajo, pri zmagovalcih pa so se razveselili tudi zadetka Jaromirja Jagra. Neuničljivi Čeh je zdaj pri 736 zadetkih v tem tekmovanju, še pet mu jih manjka, pa bo na tretjem mestu večne lestvice ujel Bretta Hulla. Tri gole pa je na eni tekmi dosegel Zach Parise. Njegova Minneosta je zmagala v Columbusu s 4:2, dosežek s tremi zadetki v enem večeru pa je njegov četrti takšen v NHL, drugi v tej sezoni. "Danes smo igrali daleč najbolje v napadu v zadnjem času. Nenehno smo bili pred golom, kar nam že dolgo ni uspelo," je temelje uspeha pojasnil Parise. Za nenavaden rekord oziroma njegovo izenačenje pa so poskrbeli prav na tej tekmi, kjer sta ekipi zadeli v razmaku le dveh sekund. Najprej je v zadnji minuti tekme Boone Jenner zadel za Columbus in poskrbel za znižanje na 2:3, takoj zatem pa je po sodniškem metu za Minnesoto Mikael Granlund zadel nebranjeno mrežo in poskrbel za končnih 4:2. "Še nikoli nisem videl česa takega. Bi bilo pa lepo, če bi tudi mi potem dosegli še kakšen gol," je dejal kapetan Columbusa Nick Foligno. Dve sekundi med goloma različnih ekip sta izenačen rekord St. Louisa in Bostona iz leta 1987, Chicago in Minnesota pa sta leta 1988 za svoja zadetka potrebovala tri sekunde. Washington je končal kratek niz neuspehov in po dveh porazih spet slavil, v Bostonu je bilo na koncu 3:2, Jevgenij Kuznjecov je dosegel gol in podajo, zmagoviti zadetek v 51. minuti pa je prispeval Marcus Johansson.

Neuničljivi Čeh Jaromir Jagr je dosegel 736. gol v karieri.
Neuničljivi Čeh Jaromir Jagr je dosegel 736. gol v karieri. FOTO: AP

Chicago je proti Pittsburghu že vodil z 2:0, a vodstvo zapravil, potem ko sta za pingvine zadela Sidney Crosby in Kris Letang v zadnji tretjini. A nazadnje je Artemij Panarin dokončal delo, ki ga je začel s prvim zadetkom na tekmi, ter v podaljšku odločil zmagovalca za svoj 13. gol na 41 tekmah v NHL.

Izidi:
Calgary Flames - Tampa Bay Lighnting     3:1
Nashville Predators - Winnipeg Jets      1:4
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 4:3
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild   2:4
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 2:3 (podaljšek)
New York Rangers - Dallas Stars          6:2
Buffalo Sabres - Florida Panthers        1:5
Boston Bruins - Washington Capitals      2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.