Hokej

KAC v končnici strl odpor Olimpije

Celovec, 16. 11. 2011 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celovški KAC je v 21. krogu razširjenega avstrijskega državnega prvenstva z 2:1 ugnal Tilio Olimpijo. Ljubljančani so se bogatim gostiteljem dobro upirali do 58. minute, ko je tekmo odločil Joseph Tenute.

Po desetdnevnem premoru zaradi reprezentančne akcije so ljubljanski zmaji krenili na drugo stran Karavank v Celovec, kjer so zadnjič slavili v četrtfinalu leta 2008, ko so se potem uvrstili vse do finala. Popotnica pa je bila vseeno dobra, saj so pred tedni Ljubljančani v domačem obračunu odpravili Celovčane kar s 6:0, pred prekinitvijo pa so se povzpeli tudi na drugo mesto lige Ebel. V ekipo se je po poškodbi vrnil John Taylor, manjkal pa je Boštjan Goličič, ki ga po poškodbi rame čaka šesttedenski premor.

Trener Olimpije Hannu Järvenpää
Trener Olimpije Hannu Järvenpää FOTO: Damjan Žibert

Začetek tekme je pripadel navijačem obeh taborov, saj je prišlo do pomiritve strasti in so združeni vrgli prvi plošček. Potem pa so zmaji odločno krenili v napad in v 38. sekundi je imel prvo priložnost Anže Ropret. Domači so ga ustavili s prekrškom in gostje so že v začetnem obdobju prišli do številčne prednosti. A ta prvina jim nikakor ne gre in Celovčani so brez težav zdržali uvodni nalet. Potem pa je KAC povsem zagospodaril na ledu in bil veliko nevarnejši. Vratar Ljubljančanov Jean Phillipe Lamoureux je imel veliko dela, a je v prvem delu ustavil vseh 18 poskusov tekmecev.

Na začetku druge tretjine so bili spet boljši gostje in spet takoj imeli igro 5-4, a z izjemo nevarnega strela Jamieja Frasierja niso bili nevarni. Domači pa so udarili v 32. minuti, ko je v hitrem protinapadu zadel John Lammers. Le minuto zatem je imel veliko priložnost Taylor, ki je že premagal vratarja Reneja Swetteta, a je tokrat streljal mimo gola, v nadaljevanju akcije pa se je domači vratar izkazal pri strelu Aleša Mušiča.

V zadnji tretjini je gostom v 45. minuti le uspelo izenačiti, ko se je iz bližine najbolje znašel Mušič. To je bil šok za domače in Olimpija je imela nekaj sekund pozneje novo veliko priložnost. Med 48. in 53. minuto so zmaji zamudili tri zares lepe priložnosti za vodstvo. Najprej je John Hughes za las streljal mimo gola, v 51. minuti so bili v protinapadu kar trije, za strel se je odločil Ropret, domači vratar pa ga je s težavo ubranil, v 53. pa je bil pred golom še Petr Šachl. V zadnjih minutah pa so spet povsem zagospodarili domači, dve minuti pred koncem pa tudi dosegli gol, ko je bil na drugi vratnici osamljen novinec Joseph Tenute. Celovčani so z zmago spet prišli na drugo mesto na lestvici, Ljubljančani pa bodo priložnost za zmago iskali v naslednjem domačem obračunu z Medveščakom v petek.

Izid:

KAC – Tilia Olimpija 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Lammers (32.), Tenute (58.); Mušič (45.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Never forget 11.7.95
17. 11. 2011 10.25
Ni nam ratal zdrzat se te dve minuti.Skoda. Bolj kot poraza,pa se bojim,da nam bodo namerno poskodovali golmana.
mare.florida
17. 11. 2011 04.51
Škoda...naslednjič zmagamo.OLIMPIJA!!!!!
metalc4ever
16. 11. 2011 21.49
ah, nesrečen gol :( škoda škoda, važno pa je, da v petek pokažemo hrvatom, da je hokej šport, kjer nam niso dorasli ---> s tujci ali pa brez njih. OLIMPIJA!