Hokej

KAC pred domačimi gledalci premočen za hokejiste Olimpije

Celovec, 06. 12. 2015 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 28. kroga lige Ebel v gosteh izgubili s celovško ekipo KAC s 3:6 (1:2, 1:2, 1:2). Ljubljanski hokejisti tako v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu ostajajo priklenjeni na zadnje, 12. mesto v razvrstitvi lige Ebel.

Olimpija je doživela nov poraz v ligi Ebel.
Olimpija je doživela nov poraz v ligi Ebel. FOTO: Damjan Žibert

Po 28. krogih so vpisali le tri zmage, medtem ko so zbrali 21 porazov za sila skromnih 15 točk. Od 11. mesta, na katerem je Innsbruck, so oddaljeni kar zajetnih 13 točk. Po Beljaku so od Ljubljančanov na drugi tekmi koroške turneje bili pričakovano boljši hokejisti iz Celovca, ki so napolnili mrežo edinega slovenskega udeleženca avstrijske lige. Pred domačo tekmo v Tivoliju 15. decembra Ljubljančane čakata še dve gostovanji pri Innsbrucku 12. decembra ter nato še pri Dornbirnu 13. decembra.

Začetek ni bil nič kaj spodbuden, kajti domači so povedli z 1:0 že po 44 sekundah obračuna v celovški mestni dvorani v prvem napadu, ko je bil uspešen Stefan Geier. Oliver Setzinger je drugi gol za vodstvo 2:0 dosegel manj kot dve minuti pred koncem uvodne tretjine. Gostje pa so vendarle dosegli zadetek, ko je domačo mrežo zatresel Anže Ropret ter Olimpijo zadržal v igri z golom v zadnji minuti uvodne tretjine. Tudi druga tretjina se je začela tako kot prva po taktih domačega moštva iz Celovca. V 23. minuti je vodstvo Celovčanov na 3:1 povišal Jason Desantis. Nato je sledil še Manuel Geier, ki je v 33. minuti zadel za 4:1. Kazalo je, da je tekma že odločena. Požrtvovalni in borbeni zmaji pa so po četrtem zadetku odgovorili ter dobro minuto kasneje znižali na 2:4, uspešen je bil Aleš Mušič.

Olimpija je znižala na 2:4, a presenečenja celovška zasedba ni dovolila.
Olimpija je znižala na 2:4, a presenečenja celovška zasedba ni dovolila. FOTO: Damjan Žibert

Celovška ekipa ni dovolila presenečenja. V 45. minuti so domači z golom začeli tudi zadnjo tretjino, ko je še drugi gol na tekmi dosegel Manuel Geier. Olimpija je udarila v 56. minuti, ko je dosegla še drugi gol ob moštveni premoči na ledu, mrežo je zatresel Žiga Pešut. Celovčani pa niso izgubili nadzora in znali kaznovati napake gostov, izid je postavil Jean-Francois Jacques z zadetkom v nebranjeno mrežo 42 sekund pred koncem.

Izidi:
KAC Celovec - Telemach Olimpija 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.