Hokej

Kanalec: Resnici želimo priti čim prej do dna!

Rateče, 05. 04. 2010 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Proslavljenje naslova hokejskega državnega prvaka se za trenerja Acronija Jesenic Mika Posmo ni končalo, kot bi si želel. Pretepli so ga namreč njegovi varovanci.

'Sobota, 3. aprila, je bila po osvojenem hokejskem naslovu državnih prvakov namenjena proslavljanju in veselju, a se je zabava v popoldanskih urah izjalovila, saj se je zgodil incident, v katerega je bilo vpletenih šest hokejistov Acronija Jesenic. Hokejisti so se namreč odpravili v Rateče, kjer so nič hudega slutečega in spečega trenerja Mika Posmo, ki jih je popeljal do naslova državnega prvaka, brutalno napadli, pretepli in mu povzročili telesne poškodbe,' so zapisali na spletni strani hokejskih državnih prvakov z Jesenic.

Mike Posma
Mike Posma FOTO: Damjan Žibert

Kanalec: Nismo se še odločili, kaj storiti ...

"S trenerjem smo se srečali po dogodku. Ima prebito arkado, buško, dobil je nekaj udarcev po nogah. Ni bilo posebne potrebe po zdravljenju, vse, kar sem vam povedal, pa je tudi zavedeno v zdravniškem poročilu," je za 24ur.com povedal predsednik kluba Slavko Kanalec in nadaljeval: "Nisem se še dokončno odločil, kako postopati v dani situaciji. Posredno gre za kaznivo dejanje, zato mora svoje najprej narediti policija. Zelo se nagibam k temu, da vse hokejiste suspendiramo. Ne le z odpovedjo pogodbe, ampak s suspenzom na vseh nivojih. Torej na nivoju kluba, zveze in Mednarodne hokejske zveze (IIHF)."

Slavko Kanalec
Slavko Kanalec FOTO: Damjan Žibert

Kanalec, ki je po neljubih dogodkih podobno kot drugi člani v šoku,  je potrdil, da je med 'pretepači' tudi reprezentant, ki se je udeležil reprezentančnega zbora. "Nikogar ne želim oblatiti," je dodal Kanalec. Napad na trenerja naj bi bil posledica prometne nesreče, ki naj bi jo imel vratar Aleksander Petrov. Mladi jeseniški vratar je namreč domov po dolgotrajnem prepričevanju odpeljal Todda Elika in  in Posmo, pri vračanju na zabavo pa je imel prometno nesrečo. Čeprav so se v javnosti pojavile informacije, da naj bi nesrečo povrzročila trener in kanadski hokejist, predsednik kluba to možnost zavrača: "Elik in Posma nista povzročila prometne nesreče, ampak ju je voznik, ki je bil udeležen v nesreči, odpeljal v Kranjsko Goro, pri vračanju domov pa se mu je zgodila nesreča."

Predsednik Kanalec je ob tem na kranjski policiji že podal prijavo, oškodovanec v zgodbi pa je trener, ki je ekipo popeljal do državnega naslova. "Kljub praznikom smo v klubu zelo aktivni, saj želimo zadevi kar najhitreje priti do dna. Kdaj nam bo uspelo ne znam povedati. Lahko, da se to zgodi v nekaj dneh, lahko, da bodo potrebni tedni. Naša želja je, da resnici kar najhitreje pridemo do dna."

Šuvak: V šoku sem!

Skozi celotno sezono je bil glavni operativec kluba športni direktor Zvone Šuvak, ki je za 24ur.com v solzah povedal: "V šoku sem. Ne morem komentirati!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (345)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

killi-123
06. 04. 2010 11.14
Vsem,ki podpirate takšne ekscese eno vprašanje? Kaj menite da bi sledilo igralcem v NHL ligi za tako dejanje??
trava@pinkponk.com
06. 04. 2010 10.48
ha ha ha.kot sem napovedala sam eden ga je okol kepe ne pa šest.Saj pravim novinarji naredite več škode kot dobrega ker objavljete nepreverjene novice. sedaj pišete da je prijavil sam enega kje je pa ostalih pet.tako kot sem predvidevala da je bil pijanski pretep.oziroma veselica in pijančevanje ki se je prelevila v pretep ki je ušel iz nazora.tisto ki ki jih je dobil jih je dobil od enega in ne od 6.če bi ga kot se napisali včeraj moral biti v komi.tako pa se že sprehaja,vsaj pravite tako.mislim da ni blo nič. s tem ko je trener prijavil eno osebo se lahko zgodi da bodo sedaj nekateri prijavili njega saj dela na jesenicah in kranski gori samo sranje da ne bo pomote ni prav da se je to zgodilo in posma če ne pije je super trener in človek ko je pijan je drugačen pa pravijo da je zaničljiv in nesramen.kaj je res ne vem ampak če je pijača v mes se kar strinjam.pijača človeka spremeni in res je škoda da se je tako trener zapustil in je odvisen od pijače.
LaStellaRossa
06. 04. 2010 10.36
rokyrp 06.04.2010, 09:33 VSE OK ! Ampak na tak način se ne obračunava !
vlab
06. 04. 2010 10.29
Matija Wabra
06. 04. 2010 09.36
Težko je verjeti, kar se je zgodilo! Take "športnike" bi bilo potrebno doživljensko izključiti! Sramota!
rokyrp@gmail.com
06. 04. 2010 09.33
Novice iz prve roke: Posmo sem videl pred pol ure, je čisto normalen, le pod levim očesom ima plavo.Seveda je že pod vplivom alkohola kot vsak božji dan doslej.Glede napada pa le to: Posma je soliden trener, vendra pijanček in veliki nacionalist,Prav nič me ne preseneča da se ga je kdo lotil, sej je bil zadnji čas.Seveda ne podpiram da se na takšen način obračanuvajao, vendar domnevam da druge možnosti ni bilo.Naj lepo g.Posma gre v svojo lepo Ameriko in naj tam nekje pridiga o moralnih vrednotah in naj čim preje spremeni mišljenje o Sloveniji, ker jo ima za eno banana republiko.Saj marsikaj počne v Kranjski Gori in okolici kar ni dostojno normalnega človeka in je navsezadnje skregano z vsako logiko.Uprava kluba naj bi to vedela.
Spetsnaz
06. 04. 2010 09.29
Kaj pa ce bi vsi pametnjakovici pocakali na uradno razlago policije?
divus
06. 04. 2010 08.56
da jih je dobil za prazen nič je malo verjetno, suspendirat pa vseh 6 je pa za ta šport zelo huda HM.
g12345@email.si
06. 04. 2010 08.43
počena arkada je od ene na g... če bi ga 6 preteplo, potem bi ne potreboval zdravnika, ampak pogrebnika.
batina007
06. 04. 2010 08.33
LaStellaRossa
06. 04. 2010 08.30
Jesenice so IME, ki ima težo v SLO hokeju in na teh področjih že desetletja ! In to ime si zasluži IGRALCE in ne PRIMITIVCE !
LaStellaRossa
06. 04. 2010 08.29
Vse, ki so bili vpleteni SUSPENDIRATI za vedno ! SRAMOTNO ! NESPREJEMLJIVO ! In totalno v nasprotju z načeli športa !
franz1988
06. 04. 2010 08.15
Mogoče se bo pa Posma mal ohladu? Z Toddom sta često nabasna kot opici v Ratečah na mejnem prehodu. Bog ve kako sta Petrova prsilla, da ju zategne do doma?.. Grožnje pa še kakšna bunka? Sem proti kaznovanju, sej zdej so kvit!?
littleSister
06. 04. 2010 07.53
volodya ... sej ti ne brisejo, pac mal traja predno se objavi,
Volodya
06. 04. 2010 07.49
Ma dovolj imam tega brisanja komenterjev,daj preberi še enkrat kaj sem napisal ....in vse podatke imate o meni ,nisem kot večina prestrašenih anonimnežev ....zbogom ,pač ne bom več komentiral ...tudi brez tega prav lepo živim......
littleSister
06. 04. 2010 07.46
trenerja se ne tepe ... tko je v sportu.
Volodya
06. 04. 2010 07.34
Ko sem bil še mulo sem se bal da bo naš trener zbolel od sladkarij,smo mu pravili "pepermint"....zakaj le??Tako da bi se morala marsikatera športna uprava in starši zamisliti o pivskih navadah naših športnikov!!Prvič v življenju sem bil "orng" pijan ko smo prišli domov z tekmovanja!!!Če bi imeli v kombijih naprave proti alkoholikom ,sploh nebi nikoli prišli domov!!!
trakulja
06. 04. 2010 07.28
bog ve kaj sta ga une2 srala po avtu????????????? brez razloga ga nebi tkole napadl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kofetka
06. 04. 2010 07.02
zakaj skrivajo imena, če trener nima tudi nekako prste vmes?
trava@pinkponk.com
06. 04. 2010 02.08
Če kanalc izjavi da jih je posma celo branil in ni hotel nič povedat potem je bil samo en pijani prepir ki pa se sprevrgel v pretep v katerem pa je trener dobil mal okol kepe.ne verjamem da bi lahko prišli igralci kar v hote in ga spečega premlatili-mislim le da je bil tako pijan da se niti odmaknt ne bi mogel psu če bi ga poscal.šele ko je dobil mal batin se je zavedel da je pijančevanje in prepir šel predaleč.vsi ki so bili v to zraven bodo dobili sam denarno kazen kajti mislim da se trener zaveda da je kriv tud sam.Verjemite mi ne bo nobene tožbe iz strani trenerja kajti sam ve da se potem naj lahko usuje kup dreka ki ga je naredil na jesenicah in v kranjski gori.zdej a jo bo pobrisal ali ostal bo pa čas pokazal.