Hokej

Jesenice (najmanj) eno leto brez lige EBEL

Celovec, 23. 05. 2012 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejski klub Jesenice eno leto ne bo igral v avstrijskem razširjenem državnem prvenstvu EBEL. Jeseničani vodstvu lige niso uspeli predložiti garancije o saniranih finančnih težavah, nova člana omenjene lige sta postala Dornbirn in Innsbruck.

Sestanka vrha lige EBEL se je udeležil tudi upravni odbor HK Acroni Jesenice na čelu s predsednikom Slavkom Kanalcem, ki je skupaj z vodstvom lige poskušal poiskati najboljšo rešitev za HK Acroni Jesenice. Ker je za sanacijo finančnih težav kluba potreben resen rigorozni finančni načrt, so se prisotni strinjali, da HK Acroni Jesenice v naslednji sezoni lige EBEL ne nastopi, so danes sporočili iz kluba in dodali, da je klub HK Acroni Jesenice močna in verodostojna blagovna znamka in ker ima v mlajših selekcijah izjemne potenciale domače jeseniške šole, je vodstvo lige HK Acroni Jesenice sicer zamrznilo članstvo za eno leto, hkrati pa se zavzelo, da bo HK Acroni Jesenice pomagalo pri vključitvi v avstrijsko nacionalno ligo "Ebel young stars".

Slavko Kanalec
Slavko Kanalec FOTO: Aljoša Kravanja

Prisotnost v omenjeni ligi ne bo omogočila samo tekmovalnih nastopov in izkušenj igralcev, pač pa bo s tem ohranjen tudi neposredni športni kontakt z ligo. Vodstvo lige bo še naprej budno spremljalo razvoj dogodkov v jeseniškem moštvu. V primeru pozitivnih premikov bo gorenjska ekipa znova vključena v tekmovanja lige EBEL. Hkrati pa ostaja HK Acroni Jesenice v ligi prisoten tudi skozi članstvo, saj ima predsednik še naprej pravico glasovanja, so še sporočili iz kluba.

Naslednja sezona lige se bo začela 7. septembra, liga pa bo štela 12 moštev. Poleg Olimpije, Dornbirna in Innsbrucka še prvaki Black Wings Linza, podprvaki Kaca iz Celovca, Red Bull Salzburg, Vienna Capitals, VSV Beljak, Graz 99ers, Medveščak iz Zagreba, madžarski Fehervar in češki Znojmo. Slovaški Pieštany s strani slovaške zveze ni dobil zelene luči za nastop v ligi."Z novimi mladimi močmi želimo ligo še okrepiti in gledalcem ponuditi atraktiven hokej," so zapisali predstavniki lige v sporočilu za javnost. Sezona 2012/13 se bo začela v petek, 7. septembra, po sistemu dve tekmi na domačem ledu in dve v gosteh. Potem sledi razigravanje, predvidoma od 20. januarja 2013, kjer bo prvih šest ekip igralo za razvrstitev, preostalih šest pa za kvalifikacije, od koder bosta najboljša dva napredovala v končnico. Ta bo na sporedu od 24. februarja.

V četrtfinalu si bo zmagovalec tekem izbral nasprotnika, uvrščenega na mesta od pet do osem, potem bo pravico izbire imel drugouvrščeni in tako naprej. Prvenstvo se bo končalo najpozneje 11. aprila 2013.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Branimir123
24. 05. 2012 16.17
-1
škoda pač nau u ebel pravih derbijev.sami ste zafural nesposobni jeseničani in zdej noste posledice
1oreh
24. 05. 2012 09.39
+6
ni problem v 50.000 eur, problem se vleče že več let in je velik 2,5 mio eur. naj gre klub v prisilno poravnavo, poplača 30% dolga če sploh lahko, če pa se upniki ne strinjajo pa v stečaj, kot je naredil NK Olimpija. in naj se začne na novo, naj se sproti plačuje domače igralce, če pa kaj ostane pa se kupi še kakšnega tujca.
antiovca
24. 05. 2012 07.30
+8
Okoli 4h zjutraj so bili 4 komentarji, ki so bili popolnoma realni in nežaljivi do nikogar, vendar jih ni več....administrator 24ur.com je ZOPET posegel v osnovne pravice nečesa za kar se zavzemajo novinarji: svobodo izražanja. Me zanima kdo daje temu "brisalcu" komentarjev pooblastila za to delo oz, če njegov nadrejeni sploh ve, kaj počne ta osebek, ki očitno izhaja iz stare šole.
bilokoji
24. 05. 2012 00.49
+6
Ce bi se slo Kanalcu za HK Jesenice, bi jih spravil v EBEL. 50.000€ ni tak denar za klub, ki se ga ne bi dalo zbrat. Kanalec bi dal eno svojo placo za klub. Tistih par 100€ bi pa ze navijaci zbral. Vendar mu to ni v interesu. P:S: Sedaj mu ne bo treba prosit za pir na VIP-u, ker bo cela hala zdaj vip in bo edini, ki ga bo pil.
j1n
23. 05. 2012 22.20
+3
Velik dolg je nastal že pred Kanalcem ko je mel še Košir neki zravn... zdej se je pa ta dolg samo zavleku in krivda se je zvalila na Kanalca...dej prej se mal pozanimejte kaj se je v preteklosti dogajalo potem pa obtožujte...
gogi_
28. 05. 2012 08.36
No si pa smeško,Košir bi rešil hokej na jesenicah,pa so ga sposobni kravatarji odslovili in potem je šlo vse sam še navzdol.Mahkovec in Košir sta bla zadnja ki sta dihala za klub in ne za svoje denarnice.Ja zdej pa je kako že neki kr neki za šampinjone rdeče,rdeče so sam še številke.ne gre drugač če šuvak k zna igrat hokej hoče bit direktor,jaz sem tud sam navaden delavec.