Hokej

Jeseničani s točko iz Znojma

Znojmo, 22. 12. 2011 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so na gostovanju na Češkem pri Znojmu v tokratnem krogu lige EBEL izgubili po izvajanju kazenskih strelov in se v Podmežaklo vračajo s točko.

Zdesetkani državni prvaki kljub vsem težavam nabirajo točke v ligi Ebel. V torek so doma morali po podaljšku priznati premoč Sapi, potem ko so že vodili, tokrat pa so se odpravili k novincu v tekmovanju v Znojmo, ki je pred dvobojem zasedal predzadnje mesto in imel štiri točke prednosti. Po tekmi so Čehi skočili na osmo mesto, razlika pa je zdaj pet točk v njihovo korist, saj so zmagali po kazenskih strelih.

Jeseničani so na Češko odpotovali brez poškodovanih Jake Ankersta, Nejca Berliska, Anžeta Kuralta, Klemna Pretnarja in Andreja Židana. Vseeno je bil lahko strateg gostov Heikki Mälkiä miren, saj je njegova ekipa v prvem delu igrala pametno ter obvladovala prostor v nevtralni tretjini. Gostje so bili celo bolj aktivni od gostiteljev, ki pa so bili bolj grobi. Brez kazni so jo odnesli v deveti minuti, ko je zaradi poškodbe noge led zapustil Jan Berčič, kar je finskemu trenerju na jeseniški klopi znova povzročilo nekaj dodatnih skrbi. Nadaljevanje je prineslo veliko prometa pred vrati Gašperja Krošlja. Ta je ob pomoči soigralcev uspešno branil gol, ko so Čehi močno pritisnili, klonili pa niso niti v trenutkih, ko je imelo domače moštvo minuto in 40 sekund na ledu dva igralca več.

Zadnjih 20 minut se je za železarje začelo po črnem scenariju. Po slabih dveh minutah so naredili edino napako v obrambi, darila pa gostitelji niso izpustili iz rok in povedli. Toda odgovor železarjev je bil učinkovit, po uspešnih obrambah Krošlja so na drugi strani igrišča dosegli tudi zadetek za izenačenje na polovici zadnjega dela; ob prednosti igralca več je bil uspešen branilec Aleksandar Magovac. Točko so tako rdeči osvojili, v podaljšku so bili zelo blizu tudi drugi, a je Antti Pusa že v 34. sekundi zapravil kazenski strel. O zmagi so tako odločali kazenski streli, uspešni pa so bili domačini.

Andrej Tavželj
Andrej Tavželj FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Victorinox
24. 12. 2011 17.03
+1
Bravo fantje in vse čestitke za požrtvovalnost in srčno igro.
London?an
22. 12. 2011 23.45
+12
Glede na kader, se držijo super.
kadet94
22. 12. 2011 23.31
+12
Bravo dečki za borbo! z borbo pa pridejo uspehi.. samo vprašanje časa ;)
stromberg
22. 12. 2011 22.34
+7
bravo fantje.
antiovca
23. 12. 2011 04.15
-4
stromberg
23. 12. 2011 09.02
-4