Hokej

Jeseničani proti vodilnim do točke

Jesenice, 01. 11. 2011 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v 18. krogu razširjene avstrijske lige EBEL izgubili na gostovanju pri vodilnem Linzu. Gostitelji so zmagali po izvajanju kazenskih strelov (3:2).

Vloga favorita v železarskem obračunu je pred začetkom dvoboja pripadla Linzu, ki je imel bučno podporo s polnih tribun. Železarji so v Linz pripotovali brez četverice standardnih igralcev (Johan Björk, Jure Dolinšek, Žiga Grahut in Marcus Olsson), a trdno odločeni, da bodo drago prodali kožo. To so pokazali že po uvodnem sodniškem metu, ko so nekajkrat nevarno prodrli pred domača vrata, toda uspeha v obliki zadetka ni bilo.

Acroni Jesenice - Sapa Fehervar
Acroni Jesenice - Sapa Fehervar FOTO: Damjan Žibert

Gostitelji so hitro vzpostavili ravnotežje in prevzeli pobudo, toda Jeseničani so znova odlično igrali  v obrambi, svoje je dodal še Michal Fikrt in vse bolj je bilo jasno, da gostitelji ne bodo prišli do zadetka na lahek način. Jeseniška obramba je klonila tri minute pred iztekom uvodne tretjine, ko so domači po koncu kazni Pata Lehyja izvedli hiter protinapad in povedli. V drugem delu je Acroni zaigral še bolj odločno. Posledica tega sta bila dva gola. Domači so imeli sicer navidezno premoč in plošček več v svoji posesti, nevarnejši pa so bili gostje, ki so po dveh imenitnih akcijah prišli do vodstva, a so domači hitro izenačili in pred zadnjim delom je bilo znova vse odprto.

V tej odprti igri ni manjkalo imenitnih potez, odličnih obrambnih postavitev, svoje sta dodala še oba vratarja, Alex Westlund in Fikrt. Jeseničani so se tudi v zadnjem delu enkrat uspešno ubranili ob številčni prednosti tekmecev, enak scenarij so ponovili še v podaljšku. Loterija kazenskih strelov pa jim tudi tokrat ni prinesla sreče. Gostitelji so bili namreč učinkovitejši in zmagali s 3:2.

izid:

Black Wings Linz – Acroni Jesenice 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0)

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Never forget 11.7.95
02. 11. 2011 13.09
Bravo.Cestitke za tocko.Tekem je se veliko,vendar so tocke pomenbnejse od direktnih konkurentov,kot pa pika od vodilne ekipe.Zdej proti Znojnu!!!Tocke proti Beljaku,Medvescaku....,sele potem pride do izraza pika proti Linzu. Linz,Kac,Salzburg,pa tudi Olimpija ne morejo zdrset na dno lestvice kot to nekateri pricakujejo ali pa si zelijo!!!Mar res mislite da tudi oni igrajo na polno!!!!Tu je veliko taktiziranja,sploh ekikp ki se borijo za koncnico. Zame osebno je Beljak najvecje presenecenje oziroma razocaranje!!!!
g.doktor
02. 11. 2011 11.47
medveščak melje kt za šalo dejmo zig-zag.....
trava@pinkponk.com
02. 11. 2011 11.09
jeseničani se prebujajo in začeli bodo lesti po lestvici navzgor.manjka nam še kanček sreče kajti borbenosti in trme imamo dovolj. kot sem pred časom napovedala da se bo še vse spremenilo,vsi klubi ki so trenitno na dnu lestvice bodo začeli počasi naskokovati višja mesta tisti ki pa so bili na prvih 6 mestih pa padati no nekateri ne pa vsi.in prav zanima me kateri klubi bodo začeli padati po lestvici na vzdol. mislim da ni dobro biti na začetku tako dobero ampak je boljše napredovati iz tekme v tekmo in napredovati počasi kajti prvo,drugo tretje četrto mesto igralce mal uspava in niso več tako zagnani ker mislijo da bodo zmagali tudi brez truda. in ponavadi se ravno takrat pojavi najslabši scenarij ki ga nihče ne mara. padanje volje,koncentracije,norme in izgubljenje tekem.to drugače ni nič novega to je standart.
deep1405
02. 11. 2011 00.18
Skus prravm da so dober. Res je pa da rabjo enga ku bi zakluču za zmago. al se pa še prebujajo...
stromberg
01. 11. 2011 21.25
Bravo rdeči,vsaka pika šteje.
Fisher29
01. 11. 2011 21.15
Bravo Jesenke
Vasja Veso
01. 11. 2011 20.37
Mal še pa bo rdeča četa rušial vse pred seboj.