Hokej

VIDEO: Jeseničani proti Celjanom le niso dovolili presenečenja, večni derbi v finalu DP

Jesenice, 24. 03. 2016 23.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tekmi na Jesenicah sta znana oba finalista letošnjega državnega prvenstva v hokeju. Telemachu Olimpiji, ki je v polfinalu proti Playboy Slaviji zmagala dvakrat, so se pridružili še igralci Sija Acronija Jesenic, ki so v odločilni tretji tekmi polfinala premagali ECE Celje s 3:0.

Več videovsebin
  • Goli s tekme Sij Acroni Jesenice - ECE Celje
    01:05
    Goli s tekme Sij Acroni Jesenice - ECE Celje
  • Sašo Rajsar po uvrstitvi v finale DP
    00:40
    Sašo Rajsar po uvrstitvi v finale DP
  • Trener Celja Rok Rojšek po tekmi z Jesenicami
    02:00
    Trener Celja Rok Rojšek po tekmi z Jesenicami

Po tretji polfinalni tekmi državnega prvenstva je znan še drugi finalist. Ljubljančanom, ki po uspehu proti Založanom že nekaj dni čakajo na nasprotnike v finalu, so se pridružili še Jeseničani. Tretja tekma je bila zanimiva vsaj iz dveh razlogov. Celjani so si priigrali zgodovinsko priložnost, da se uvrstijo v veliki finale državnega prvenstva, zaradi težav pri organizaciji - morda današnji gostitelji pri načrtovanju urnika niso predvideli, da bodo v polfinalu potrebne tri tekme - pa se je dvoboj začel ob za hokej zelo pozni uri, 21.30, razplet pa je polfinale državnega prvenstva dobil šele ob 23.28.

Ko so svoje opravili umetnostni drsalci na Pokalu Triglav, so na led lahko stopili hokejisti. Jeseničani so se na drugi tekmi rešili v podaljšku, obe moštvi pa sta vedeli, da popravnega izpita ni več.

Celjani so takoj pokazali, da jih zanima tudi finale, ne le sodelovanje v polfinalu. V prvi tretjini so bili boljši in imeli več priložnosti, nevaren je bil predvsem Žiga Grahut, a je bil vratar Žan Us dobro razpoložen. Na drugi strani pa je Rok Stojanovič klonil tik pred koncem tretjine, ko so domači izpeljali šele drugo nevarno akcijo, strelec pa je bil Nik Lahajnar.

Aktualni državni prvaki vendarle niso dovolili senzacije.
Aktualni državni prvaki vendarle niso dovolili senzacije. FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju so bili za odtenek nevarnejši domači, vendar zadetka ni bilo ne na domači na na celjski strani, kjer so imeli prednost igralca več, a je niso izkoristili. Za Jeseničane je najlepšo priložnost zapravil Matevž Erman, ko je bil sam pred golom.

Celjanom je vlak za finale začel uhajati v 42. minuti, ko je Miha Brus povišal vodstvo. Sami so kljub nekaj priložnostim ostali brez zadetka, dokončno pa je jeseniško zmago potrdil Sašo Rajsar v 56. minuti ob igralcu več.

Izid:

Sij Acroni Jesenice - ECE Celje 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24Ppkur
25. 03. 2016 20.20
To je bilo lahko .... Celjani so imeli le virtualnega vratarja. Čudno, da niso Jeseničani večkrat zadeli.