Hokej

Jeseničani po desetletju spet v celinskem pokalu

Jesenice, 22. 10. 2015 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic bodo konec tedna nastopili na enem od turnirjev evropskega celinskega pokala. Na tekmovanju v madžarskem Miskolcu bodo slovenski prvaki v konkurenci domačega kluba, španske Jace in Rige iskali napredovanje v naslednji krog.

Za jeseniške hokejiste je evropski nastop prvi po daljšem premoru. Nazadnje so Gorenjci v tem evropskem klubskem tekmovanju še pod okriljem nekdanjega kluba nastopali pred desetletjem. Takrat so bili gostitelji v dvorani Podmežakla, tudi takrat pa je bil eden od tekmecev močna ekipa iz Rige, ob njej pa še beloruski Junost Minsk in francoski Grenoble. Po dveh porazih in zmagi proti Francozom so izpadli, Riga pa je bila na koncu druga. Zdaj "nove" Jeseničane čaka obračun s tekmeci iz Latvije, Španije in Madžarske, v ekipi pa so štirje, ki že imajo izkušnje s tem pokalom: trener Dejan Varl, njegov pomočnik Anže Terlikar ter napadalca Marjan Manfreda in Aleš Remar. "Nasprotnike zelo slabo poznamo. Po tem, kar sem videl, Madžari igrajo agresiven kanadski slog hokeja. Imajo zelo agresivnega in visokega branilca Jesseja Dudasa, na katerega bo potrebno bolj paziti. Dobivam tudi nekaj podatkov o španski ekipi, za Rigo pa vemo, od kod prihaja. Gre za hokejiste iz ruskega bloka, tako da lahko pričakujemo veliko drsanja in odlično tehnično znanje igralcev. Nastopili bomo proti trem precej različnim ekipam z različnimi slogi igre. Zanimivo bo," je za klubsko spletno stran napovedal trener Varl.

Dejan Varl
Dejan Varl FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanje tekmovanja vodi le prvo mesto. Zmagovalec tega turnirja se bo novembra pomeril v skupini D v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kroga.

Spored tekem:

- petek:
15.30 Sij Acroni Jesenice - Jaca
19.00 Miskolc - Riga

- sobota:
15.30 Riga - Jaca
19.00 Sij Acroni Jesenice - Miskolc

- nedelja:
15.30 Sij Acroni Jesenice - Riga
19.00 Miskolc - Jaca

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123dddd
24. 10. 2015 18.24
+1