Hokej

Jeseničani iz Beljaka s porazom

Beljak, 03. 02. 2012 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija z Jesenic so v šestem krogu drugega dela razširjenega avstrijskega prvenstva z 1:3 klonili na gostovanju pri Beljaku. Častni gol za železarje je dosegel Branislav Bendik.

Jeseničani so, čeprav so se še pred desetimi dnevi bolj kot s hokejem ukvarjali s preživetjem kluba, danes skušali doseči nov uspeh. Tokrat so vsaj v prvi polovici tekme življenje zagrenili sosedom z druge strani Karavank, a nato klonili po desetih minutah druge tretjine, v katerih so padli vsi goli. Na prejšnji tekmi v Gradcu so slovenski prvaki presenetili Graz 99ers, ko so izenačili dve sekundi pred iztekom rednega dela in po kazenskih strelih odnesli poln plen. Proti današnjemu nasprotniku pa so Jeseničani v nedeljo prikazali dober hokej, a jih je neučinkovitost stala ugodnejšega izida.

Jeseničani so morali priznati premoč gostiteljem.
Jeseničani so morali priznati premoč gostiteljem. FOTO: Damjan Žibert

Uvodne minute karavanškega derbija so minile brez nevarnosti za domačega vratarja Berharda Starkbauma in Michaela Fikrta na drugi strani. Jeseničani so igrali svojo značilno igro in napade Beljačanov razdirali že na sredini igrišča. Gostitelji so prvič zapretili v šesti minuti, ko je do strela prišel Nikolaus Hartl, a je Fikrt spremljal akcijo. Na drugi strani so železarji poskušali s streli z razdalje (Nejc Berlisk, Miha Brus, Branislav Bendik). V zadnjih petih minutah so gostitelji Jeseničane potisnili v njihovo tretjino, v tem obdobju pa so gostje brez gola prestali tudi izključitev Matevža Ermana.

Drugi del so gostitelji, ki so še v igri za osmerico, začeli bolj nevarno, a prva prava priložnost se je ponudila Marjanu Manfredi, ki pa iz bližine popolnoma neoviran ni zadel mreže domačih. Priložnost je Jeseničane vrnila v igro, saj sta hitro zapretila še Bendik in Antti Pusa. Ob izključitvi Berliska so se Jeseničani ubranili, a tik po njegovi vrnitvi dobili zadetek. Beljačani so po zaslugi spretnega Stefana Bacherja ušli na +2, a gol Bendika je železarje spet vrnil v igro. Ob koncu je Fikrt ubranil strela Michaela Peintnerja in Maria Altmanna, ne pa tudi drugega poskusa Altmanna in gostitelji so odšli na drugi odmor z lepim naskokom. Beljačani so bili tisti, ki so bolje odprli zadnji del, saj so vseskozi imeli rahlo pobudo. Jeseničani so težko prihajali do napadalnih akcij, kajti izkušeni gostitelji so jih zaustavljali že na modri črti. V zadnji minuti so gostje poskušali brez vratarja in s šestimi igralci, a tokrat se Gradec ni ponovil. V naslednjem krogu bodo Jeseničani v nedeljo doma igrali z ekipo iz Gradca.

Izid:

VSV – Acroni Jesenice 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Toporowski (29.), Bacher (35.), Altmann (38.); Bendik (36.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RXG
04. 02. 2012 09.35
-3
Od jeklenih železarjev je ostala samo še žlindra.... Upajmo na boljše čase.
A.B.C.D
03. 02. 2012 22.25
-8
plavžarjem je peč ugasnla :))))