Hokej

Jeseničani domače nastope končali z zmago

Ljubljana, 10. 02. 2012 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v tekmi 8. kroga drugega dela lige Ebel premagali češko ekipo Orli Znojmo s 5:4.

Acroni Jesenice - Graz 99ers - 1
Acroni Jesenice - Graz 99ers - 1 FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so z današnjo tekmo končali nastope pred domačimi gledalci v ligi Ebel. V drugem delu, kjer nimajo več možnosti za eno od prvih dveh mest in s tem za nadaljevanje v končnici, jih namreč po današnjem obračunu s Čehi čaka le še ena tekma, v torek bodo gostovali na Dunaju. Za slovo od domačih navijačev so Jeseničani dosegli drugo zaporedno zmago. Domači so z uspehom tudi malo ponagajali gostom, ki se še borijo za nastop v končnici; to je bila prva zmaga Jesenic na šesti medsebojni tekmi v sezoni.

Prvo priložnost so imeli domači, Jan Berčič je streljal po protinapadu, Ondrej Kacetl je plošček zadržal. Železarji so bili blizu vodilnemu zadetku ob prvi prednosti z igralcem več. Na drugi strani je bil Peter Pucher edini, ki je poskusil s strelom, ko so imeli orli prvič igralca več, Michal Fikrt pa ni imel težav. V 15. minuti se je Anže Kuralt nenadoma sam znašel pred vrati gostov, njegov prvi strel je Kacetl odbil, odbitek pa je mladi Kranjčan potisnil v mrežo.

Pucher je močno ustrelil na vrata domačih na začetku druge tretjine, a premalo natančno, da bi premagal Fikrta. Berčič je v 29. minuti podal pred vrata gostov do Kuralta, ki je lepo preigral Kacetla in zabil svoj drugi gol na tekmi. Miha Brus je v 32. minuti v hitrem protinapadu preigral obrambo gostov, ustrelil pod prečko in povišal vodstvo, podajo pri tem zadetku so pripisali tudi vratarju Fikrtu. Gostje so znižali zaostanek z igralcem več v 34. minuti. Michael Danton je nato pred vrati gostov nepravilno zaustavil Tomija Hafnerja. Pri tem se je poškodoval vratar Kacetl, ki ni mogel nadaljevati tekme. Zamenjal ga je mladi Marek Ciliak. Jeseničani niso izkoristili številčne premoči v naslednjih dveh minutah, uspešni pa so bili v 38. minuti, Brus je zadel še drugič v tem delu igre.

Adam Havlik je v 42. minuti izkoristil nepazljivost v domači obrambi. Slabi dve minuti pozneje se je branilec Pretnar znašel pred Ciliakom, ki je bil ob prvem strelu še na mestu, v drugo pa je bil brez moči. Festival zadetkov se je nadaljeval po dveh minutah. Jiri Beroun je zadel vratnico, odbiti plošček je v gol potisnil Jan Šeda. Jeseničani so imeli nato štiri minute zapored igralca manj. Čehi so to izkoristili v 55. minuti, ko je Podešva preusmeril podajo Lubomirja Štacha. Orli so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja in s šestim igralcem v polju, a niso prišli do priložnosti za zadetek.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geny42
11. 02. 2012 09.35
+1
Mene sam zanima, kašne izgovore bojo iskal po prestolnc, ko bojo tele mulčki popokal piksno in nabil novo zvezdico gor, Sekelj bo pa robčke iskou
metalc4ever
11. 02. 2012 11.47
-1
mene samo zanima, zakaj se zgovarjate na DP (ki se še začel ni), ker ste izpadli iz EBEL.
Never forget 11.7.95
11. 02. 2012 14.09
-2
Pa sej nemorem verjet,kaksen komentar je pustil ta genialec. Ne potpihuj,da ne bos iskal izgovore v besedi "mulcki". In globoko v gorenskem koncu se je in bo vila ZELENO-BELA,ne samo v prestolnici.
metalc4ever
10. 02. 2012 22.29
-9
čestitke za zmago, čeprav sem danes držal pesti, da bi znojmo dobil vsaj točko in bil bližje končnici.
Never forget 11.7.95
10. 02. 2012 22.36
-8
Z jezika si mi vzel.Tocno tako,sedaj pa se bo Beljak in Dunaj preslepal.