Hokej

Jeseničani dokončno brez lige EBEL

Jesenice, 31. 05. 2013 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Od 12. ure, ko se je iztekel zadnji rok za prijavo hokejistov Jesenic, je jasno, da jeseniškega moštva v letošnji sezoni lige EBEL ne bo. To je potrdil tudi direktor lige Christian Feichtinger, ki pravi, da bo ligo sestavljalo 11 moštev. Predsednik HK Jesenice mladi Miha Rebolj je razočaran, ker niso našli skupnega jezika.

Z vrnitvijo Jesenic v ligo EBEL po letu dni premora ne bo nič, saj se je iztekel osemdnevni rok, ki ga je predsedstvo lige še ponudilo, da jeseniški klub zagotovi bančne garancije za nastopanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu za sezono 2013/2014 in poplačilo dolgov. Rok se je iztekel ob 12. uri,
zanimanja sponzorjev, ki bi vložili finančna sredstva in oživili jeseniški hokej, ni, pred dnevi je od namere za projekt Jesenice v ligi EBEL odstopil tudi predsednik HK Jesenice mladi Miha Rebolj. V zgodbo je bil vpleten tudi prvi človek Acronija Slavko Kanalec, ki prav tako ni našel rešitve.

Direktor lige EBEL Christian Feichtinger je za 24ur.com dejal, da so na jeseniško bančno garancijo čakali do 12. ure, da pa je bilo že jasno, da preobrata ne bo, kar je bilo tudi pričakovati po informacijah, ki jih je v zadnjih dneh dobil od Rebolja in Kanalca. "Jesenice na našo žalost niso izpolnile pogojev, ki so bili postavljeni, o čemer sta nas z pismom v torek obvestila gospod Rebolj in danes gospod Kanalec. Tako ni mogoče, da bi Jesenice vstopile v ligo EBEL v prihajajoči sezoni. Govoril sem tudi z gospodom Pavličem, za nas je to veliko razočaranje, saj smo glede na dogajanje in pogovore verjeli, da se Jesenice lahko vrnejo v ligo EBEL, vendar zaradi razlogov, ki jih niti ne poznamo najbolj natančno, smo bili obveščeni, da noben klub z Jesenic ne more igrati v konkurenci. Nastopilo bo 11 klubov, kar za nas ni optimalno, ampak dejstva so taka," je povedal Feichtinger."

Kdaj bomo lahko spet spremljali slovenski derbi v ligi EBEL?
Kdaj bomo lahko spet spremljali slovenski derbi v ligi EBEL? FOTO: POP TV

Rebolj: Razočaran sem nad razpletom
Ko je bilo jasno, da jeseniški hokej ne bo nastopil v ligi EBEL, je svoje videnje podal tudi Miha Rebolj, ki pravi, da bodo na Jesenicah nadaljevali delo in poslanstvo, delovanje in vzgojo mladih jeseniških hokejistov: "Ta trenutek je še prezgodaj oceniti, kako bo vse skupaj vplivalo na hokej na Jesenicah, želeli smo imeti člansko ekipo, ki bi nastopila v ligi EBEL, saj mladi tukaj potrebujejo vzornike. Sem razočaran, ker nismo našli skupnega jezika. Za nami so trije meseci napornega dela in želim si, da bi v prihodnosti spet zasijal žarek upanja." Jeseniški mladi hokejisti bodo nastopali v ligi EBEL z moštvoma do 18 in do 20 let ter seveda v slovenskem državnem prvenstvu, nastop v ligi INL pa je trenutno še pod vprašajem.

Miha Rebolj
Miha Rebolj FOTO: POP TV

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
04. 06. 2013 14.14
-1
JA KAKO PA TO !? SEJ BOJO PA JA ACRONIJEVCI ZRIHTAL DA BO KLUB GOR STAW ANE? PODMEŽAKLOVCI ENI
gal2006
03. 06. 2013 23.43
+0
ja kdo pa je ta g. pavlič prevara iz ps sin posranke alenke pavlić
Zverina56
03. 06. 2013 10.49
+1
DVIGNIMO ROKE GOR.... :D
konhj
01. 06. 2013 09.41
+5
Mogoče je Rebolj res pogolten in se mu gre za županski stol, ampak prejšnjo sezono je izpeljal on. Tudi naslednjo bo. Medtem pa Kanalec že vsa zadnja leta laže - tako navijačem, kot javnosti. Kako lahko temu liku sploh še kdo verjame karkoli?
sksimon
01. 06. 2013 00.16
+5
od kod bodo zdaj prišli mladi igralci sam iz Olimpije adijo SLO hokej.
Zverina56
01. 06. 2013 11.11
-4
VM11
31. 05. 2013 20.07
-5
Bravo Rebolj.Tako kot boš ti zjebov hokej na Jesenicah ,ga ne more noben.V vednost ostalim. Članskega moštva na Jesenicah ne bo ,ampak ne zaradi Kanalca ,temveč zaradi samovšečnosti in lastnih ineresov Rebolja.Sedaj so pa za neuspeh krivi vsi ostali samo on ne.Pove naj zakaj Kanalec ni dal denarja,če ima kaj jajc,ne pa da se izgovarja z nekimi političnimi igricami, ki se jih gre "zopet" negdo drug.Lari Fari.
metalc4ever
31. 05. 2013 22.06
+5
neverjetno, kanalec je celo nekoga prepričal... vse čestitke, da mu po potopu kluba še vedno verjameš, po dolgem zavajanju z novim klubom itd itd... res, to je en poseben uspeh, tega ne zmore vsak ;)
VM11
31. 05. 2013 22.14
+1
Sploh ne gre za prepričevanje. Poznam neka dejstva iz te zgodbe.Resno,zakaj Rebolj ne pove po resnici kako in kaj.Dejstvo je ,da denarja ni ravno iz spora med Kanalcem in Reboljem.Za kateri spor gre pa vemo-Rateče,pretepi.Toliko o prepričevanju.
Kosmatinc
01. 06. 2013 09.30
+1
Rebolj je preveč pogolten,rad bi se okoristil tako kot je to že počel.
trava@pinkponk.com
06. 06. 2013 12.39
kar se tiče pretepa v ratečah.A še vedno verjamete zgodbici da so trenerja premaltili s koli.to so pravljice .če bi bila to resnica bi trener bil v ljubljani v komi in se boril za življenje ne pa da se je sprehajal po kranjski gori.taki fantje trenirani bi mu razbili glavo polomili rebra,tako pa mu ni bilo nič.verjetno je bil trener tako pjan da je padel po stopnical obtožil pa hokejiste ker ga je bilo sram priznati.tudi govorilo se je da tele fante se je hotel trener znebiti,ker pa so imeli pogodbo tega niso mogli pa se je spomnil pravljice o pretepu.zraven pa so sodelovali tudi GROBAR KANALC IN ŠUVAK.vsi vemo da kanalc nagaja jaz upam da ga rus čimprej zamenja saj dela akroniju samo sramoto.če je kdo pogolten je kanalc in šuvak in ostali grobarji jeseniškega hokeja,tukaj rebolj nima nič. kako je mogoče da nekateri še vedno vejamete kanalcu ki pa je pataloški lažnivec.laže fda sam sebi že verjame.
Jaki Zelin?i
31. 05. 2013 16.16
+4
Kaj pa ko je bil govor o 3 jeseniškem klubu, ki nej bi odplaču ves dolg in nej bi tekmoval
metalc4ever
31. 05. 2013 16.33
+8
glede na to, da je bil kanalec eden glavnih pri tem projektu... v glavnem, zavajanje. človek dobi občutek, da je to delal samo zato, da zafrkne rebolja.
lombroso
31. 05. 2013 15.35
+17
Ja, pa starši teh mladih hokejistov, ki bodo nastopali za mlade ekipe Jesenic naj do začetka sezone nakažejo po dva tisoč evrov, da bodo lahko trenirali v dvorani, katere uporabo naj bi jim župan zaračunal po 180 evrov na uro. Bolje da se otroci potikajo po Jesenicah ali čepijo doma pred TV in računalnikom. Dvorano pa bomo uporabljali za koncerte jugo estradnikov, bo vedno polna. Bravo naveza župan - Kanalc.
Kosmatinc
01. 06. 2013 09.31
+5
Lepo napisano,samo požrešnost jih je,ne pa da bi nekaj naredili za mladino