Hokej

Jeseničani brez Nationallige?

Dunaj, 28. 06. 2012 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo avstrijskega drugoligaškega hokejskega tekmovanja, imenovanega Nationalliga, se dnevno srečuje z odpovedmi klubov. Ta hip je začetek nove sezone, v drugi ligi naj bi jo začeli tudi igralci Acronija Jesenic, pod velikim vprašajem.

Hokejisti Acronija Jesenic naj bi v novi sezoni igrali v Nationalligi.
Hokejisti Acronija Jesenic naj bi v novi sezoni igrali v Nationalligi. FOTO: Damjan Žibert

Hokejisti Acronija Jesenic naj bi v novem tekmovalnem letu igrali v drugoligaški avstrijski konkurenci oz. tekmovanju imenovanem Nationalliga. A če je moč verjeti avstrijskim medijem, tekmovanja v novi sezoni ne bo, moštva, ki naj bi nastopala v avstrijski drugi ligi, pa dnevno odpovedujejo udeležbo. Potem ko se je Dornbirn odločil za igranje med elito lige EBEL, so možnost nastopanja v 2. ligi zavrnili še Feldkirch, Lustenau in Zeller Eisbären. Vodstvo Nationallige za zdaj nima rezervnega načrta za izvedbo tekmovanja. Za komentar smo poklicali tudi na Jesenice, kjer pa telefoni zvonijo v prazno.

Kako naprej?
Jeseničani so zaradi finančnih težav in neporavnanih obveznosti do vodstva tekmovanja razširjene avstrijske lige ostali brez nastopanja med elito naših severnih sosedov, v prihodnje pa bodo, kot vse kaže, nastopali le v slovenskem državnem prvenstvu. To bi bila zagotovo primerna sezona za poplačilo dolgov, iskanje pokroviteljev, vodstvo železarjev pa si lahko le želi, da bodo vodilni predstavniki tekmovanja umaknili njihov suspenz in jim omogočili vrnitev med elito.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ljga
28. 06. 2012 20.25
+0
\"Ta hip je začetek nove sezone, v drugi ligi naj bi jo začeli tudi igralci Acronija Jesenic, pod velikim vprašajem.\" kak stavek je to?
Alteist
29. 06. 2012 00.47
+8
lightning
28. 06. 2012 18.14
+2
obvezno v stečaj kot klub...bančno garancijo iz EBEL po ključu razdeliti med upniki in ukiniti klub ustanoviti HDD Jesenice in začeti znova, k sreči nimajo kam izpast in ostanejo v 1. sloligi edina možna pot potem iskati sponzorje za EBEL 2013/2014
j1n
29. 06. 2012 08.06
+3
metalc4ever
28. 06. 2012 16.45
+11
kakšne pišete, pa to je neverjetno. KAKŠNA primerna sezona za vračilo dolgov? v slohokej ligi je bila druga ekipa olimpije podprvak! prvak je odšel iz lige! kateri sponzor bo dal veliko denarja za igranje v podpovprečni ligi? koliko bo gledalcev na tekmo? plače pa bodo ostale za domače igralce iste. slohokej liga je velik korak nazaj v reševanju finančne situacije. žal, tole ne kaže na nič dobrega. tako ali tako je treba najprej odstraniti kanalca & co, potem pa se bo klub lahko rešil. zagotovo pa slohokej liga ni rešitev.
Oberkrainer9
28. 06. 2012 17.33
+3
S toliko dolga, kot trdijo da ge je in upam, da ga ni še več - se v 1-em letu ne da priti niti do +0. Upamo pa lahko, saj to nikogar nič ne stane. Seveda pa bi bilo potem treba kreniti v povsem drugi smeri, kajti zadnje mesto v preteklih nekaj sezonah ne vodi nikamor. Pravim v drugi smeri, ki pomeni nekaj dobrih tujcev - in smo spet tam, pri denarju - seveda.....................