Hokej

Innsbruck v Tivoliju boljši od zmajev

Ljubljana, 16. 02. 2016 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemach Olimpije so v tekmi 8. kroga 2. dela lige Ebel izgubili z Innsbruckom s 0:3. To je bila prva tekma zmajev v ligi po reprezentančnem odmoru.

Zmaji so bili zopet nemočni v Tivoliju.
Zmaji so bili zopet nemočni v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so se po reprezentančnem premoru, v katerem so imeli dokaj opazno vlogo v izbrani vrsti tudi igralci izpod Rožnika in v katerem je Slovenija uspešno nastopala na pripravljalnem turnirju v Innsbrucku (in hkrati po končanih kvalifikacijskih turnirjih predzadnje stopnje tudi dobila še zadnjega tekmeca, Poljsko, v septembrskih olimpijskih kvalifikacijah v Minsku ob že prej znanih domačinih in Dancih), spet vrnili v klubsko okolje. Zanimivo je, da je bil tekmec prav član lige iz Innsbrucka, ki je imel za razliko od Ljubljančanov še nekaj teoretičnih možnosti za preboj v končnico. Zmaji so jih zapravili že pred premorom, tako da jim do konca sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu po današnji, zadnji domači, ostajata samo še dve tekmi. Za slovo od te konkurence pred domačimi navijači pa so danes doživeli še en poraz.

Začetek domačih ni bil slab, imeli so pobudo in več nevarnih strelov, toda naredili napako, ko so imeli na ledu igralca več. Po izgubljenem ploščku so gostje prišli do protinapada in ga, ko so bile moči že izenačene, tudi izkoristili. V nadaljevanju so Ljubljančani skušali priti do gola, a zaman, tudi v začetku druge tretjine, ko so imeli več kot minuto dva igralca več, vendar niso bili nevarni pred Andyjem Chiodom. Zadetka za priključek tako ni bilo, so se pa pred jedrom svojih najzvestejših navijačev zmaji izkazali, ko so imeli poldrugo minuto dva igralca manj na ledu, pa niso prejeli gola, aplavz za borbenost si je prislužil predvsem kapetan Aleš Mušič. A upe po preobratu so gostje pokopali takoj na začetku zadnjega dela, ko so, ob novi ljubljanski kazni, premagali Oliverja Roya. Dveh golov zaostanka pa domačim nato ni več uspelo ujeti, piko na i je Innsbruck postavil v 49. minuti po natančnem strelu pod prečko, v predzadnji minuti pa z igralcem manj zadel še prečko, tako da je ostalo pri 0:3.

Izid:
Telemach Olimpija - Innsbruck 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.