Hokej

Rakovec: Glasovanje je bilo popolnoma zakonito

Ljubljana, 08. 07. 2011 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letošnje hokejsko poletje ni prav nič mirno, temveč zelo vroče, a ne na ledenih ploskvah, temveč v pisarnah. Nadzorni odbor HZS trdi, da je bilo glasovanje o zaupnici predsedniku Rakovcu nezakonito, slednji pa zavrača vse obtožbe.

Nadzorni odbor HZS je prepričan, da glasovanje o zaupnici ni bilo zakonito in da je predsedniku Matjažu Rakovcu prenehala funkcija 22. 6., na dan, ko je potekala skupščina HZS. Tako so na četrtkovi seji nadzornega odbora (NO) Hokejske zveze Slovenije člani odbora Ernest Aljančič, Janez Potočnik in Brane Jeršin ugotovili, da je bilo glasovanje o zaupnici predsedniku Hokejske zveze Slovenije (22. junij) Matjažu Rakovcu nezakonito in NO bo v kratkem sklical izredno skupščino HZS za razrešitev Rakovca.

Na kritike je odgovoril predsednik HZS Rakovec, ki pravi, da ugotovitev, ki ga je sprejel nadzorni odbor o prenehanju funkcije HZS ne sodi med pristojnosti tega organa, saj o tem odloča skupščina HZS in funkcija predsednika preneha zgolj na podlagi veljavnega sklepa o razrešitvi. Na skupščini (22.6.) je bilo jasno izkazano, da očitki, ki so mu bili očitani, niso resnični in neutemeljeni. Glede prvega glasovanja o zaupnici je Rakovec dejal, da je predsednik NO Potočnik sam zahteval, da se razveljavi, drugo glasovanje pa je bilo popolnoma zakonito in glasovanja so se udeležili tisti člani, ki so imeli glasovalno pravico. Izglasovano je bilo 15:12  za zaupnico, kar pomeni, da zakonito in legitimno ostaja na mestu predsednika HZS.

Predsednik HZS Matjaž Rakovec.
Predsednik HZS Matjaž Rakovec. FOTO: Damjan Žibert


 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
10. 07. 2011 13.29
raznorazni nestli, kocjankoti so praktično neodstavljivi iz slovenskega športa. In zato smo tam kjer smo...
Teve33
09. 07. 2011 16.51
Rakovc ne daj se. Zdrži. Skličte skupščino in odstavte bando pokvarjeno
Tomaz Skof
08. 07. 2011 20.45
sami lažnivci!