Hokej

Hokejska mrzlica dokončno stresla Celje

Celje, 24. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem, ko so si hokejisti HDD Telemach Olimpije že zagotovili nastop v finalu državnega prvenstva, bo drugi finalist znan po tretjem dvoboju med SIJ Acroni Jesenicami in HK ECE Celje. Celje trese hokejska mrzlica, ki je poznavalci ne pomenijo od leta 1995.

Hokejisti HK ECE Celje se potegujejo za svoj sploh prvi hokejski finale v samostojni Sloveniji. Tudi v lokale v mestu so se vrnile debate o tej najhitrejši moštveni igri. Razlog? Dobre predstave moštva v letošnji sezoni mednarodne lige INL in napet polfinale z moštvom SIJ Acroni Jesenice. Potem, ko so Celjani uvodni obračun v Podmežakli dobili s 3:0, so mnogi verjeli, da bodo na drugem dvoboju, pred 1500 gledalci v domači dvorani, delo dokončali in se z 2:0 v zmagah veselili boja za državni naslov.

V Celju so bile tribune polne, kot v najboljših sezonah celjskih igralcev.
V Celju so bile tribune polne, kot v najboljših sezonah celjskih igralcev. FOTO: 24ur.com

Po podaljšku so izgubili (2:1), tako, da bo o tekmecu prvih finalistov, igralcev HDD Telemach Olimpije, odločal tretji medsebojni dvoboj. Celjski podmladek, z le redkimi izkušenimi fanti, verjame v senzacijo in igranje v finalu. Od prvega do zadnjega, čeprav na to, pred začetkom tekmovalnega leta, nihče ni želel niti pomisliti. "Zame je to veliko presenečenje, a zdaj je priložnost in moramo jo pograbiti z obema rokama. Lahko žalujemo za izjemno zadnjo tretjino v Celju, ko smo imeli ogromno priložnosti pa nismo znali spraviti ploščka v gol gostov," je za 24ur.com po drugem dvoboju razmišljal trener Celjanov Rok Rojšek.

O tem, kako zelo pomemben obračun je pred Celjani pa priča tudi podatek, da so v klubu pripravili poseben navijaški avtobus, tako, da bodo imeli njihovi ljubljenci, izdatno podporo s tribun. Po zadnjih podatkih iz knežjega mesta so bili sedeži hitro razgrabljeni, tako, da se ne gre bati niti za vzdušje s tribun, kaj šele za novo dobro hokejsko predstavo. Ponesrečena je le ura začetka dvoboja, saj bo sodnik prvi plošček vrgel šele ob 21.30.

Nazadnje je bilo tako leta 1995
O tem, da so Celjani vzeli hokej za svojega, priča tudi podatek o obisku na tribunah. Na edinem domačem polfinalnem obračunu je bilo po nekaterih ocenah na tribunah več kot 1500 gledalcev, ki so vseskozi spodbujali domači podmladek in redke zares izkušene fante v celjskem dresu. "Tako je bilo, ko sem še sam igral za Celje, ko smo imeli izjemno kakovostno zasedbo, s katero smo bili sposobni premagovati tudi večna tekmeca," dodaja Rojšek, ki verjame, da bodo na Jesenicah njegovi fantje, vnovič pustili srce na igrišču.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sloncek_boncek
24. 03. 2016 15.43
+2
dejmo 24 ur no .. bil sem na tekmi .. bilo nas je jurja .. fotka pa ni od 24ur, ampak od kluba ... na FBju od kluba jo imate. CELE!!!!