Hokej

Hokejisti Olimpije z zadnjega mesta v boj za končnico

Ljubljana, 10. 02. 2015 06.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v ligi EBEL so končali z nastopi v prvem delu tekmovanja, po reprezentančnem premoru se začenja drugi, za nekater ekipe že odločilni del sezone. Edini slovenski klub v konkurenci Telemach Olimpija je zasedel zadnjo mesto in zmaje čaka zahtevna naloga v boju za končnico.

Po 44 krogih se je končal redni del razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva, v katerem nastopa tudi slovenski prvak Telemach Olimpija. Ljubljančani so bili v ligi EBEL po rednem delu zadnji in v drugem delu tekmovanja si bodo skušali zagotoviti nastop v končnici. V drugem delu lige EBEL si je prvih šest moštev že zagotovilo nastop v boju za naslov prvaka. Preostalih šest moštev se bo potegovalo za prosti dve mesti, ki ponujata nastop v četrtfinalu.

V drugem delu tekmovanja, ki bo trajalo od 10. februarja do 3. marca, bodo moštva razdeljena v dve skupini. V prvi so Red Bull Salzburg (65 točk po rednem delu), Black Wings Linz (59), VSV Beljak (53), Vienna Capitals (52), Orli Znojmo (52) in Sapa Fehervar (51), ta šesterica se bo med seboj v desetih krogih borila za čim boljše izhodišče pred bojem za naslov prvaka, kamor so omenjeni že uvrščeni. S seboj bodo prve štiri ekipe odnesle tudi bonus točke, ekipa s Solnograškega štiri, Linz tri, Beljak dve in Dunaj eno.

V spodnjem delu lestvice bo veliko bolj napeto, izmed šesterice bosta namreč samo prva dva napredovala v končnico, za preostale štiri bo sezone v ligi EBEL konec. Med šesterico so italijansko, štiri avstrijska in slovensko moštvo. Prvi štirje v spodnejm delu lestvice imajo prav tako bonus točke, Bolzano štiri, celovški KAC tri, Gradec dve in Dornbirn eno, medtem ko bosta Innsbruck in Olimpija na zadnjih dveh mestih startala brez točk. To predstavlja velik zalogaj za ljubljansko moštvo, ki si v tem delu praktično ne sme privoščiti napake. Moštva bodo v drugem delu igrala deset tekem, po sistemu enkrat doma in v gosteh z vsakim tekmecem. Prvi krog je na sporedu danes, Ljubljančani pa bodo gostovali pri Bolzanu, v četrtek pa gostijo moštvo Graz99.

Trenerja Fabiena Dahlema in igralce čaka zahtevna naloga v končnici.
Trenerja Fabiena Dahlema in igralce čaka zahtevna naloga v končnici. FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primož Roži? 1
11. 02. 2015 16.14
+3
polom koj na začetku..a ni škoda dnarja za tak hokej in drugorazredne tujce,,...bravo Sekelj
zeleleni
10. 02. 2015 13.02
-4