Hokej

Hokejisti Olimpije v svoje vrste zvabili Kanadčana Chioda

Ljubljana, 14. 08. 2014 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemach Olimpije so se okrepili še z tretjim tujim igralcem pred začetkom nove sezone v mednarodni ligi EBEL. Novinec med zmaji je kanadski vratar Andy Chiodo, ki ima že obilo evropskih izkušenj.

Po dveh napadalcih, Mattu Whiteu in Hunterju Bishopu je enoletno pogodbo s klubom podpisal tudi vratar Andy Chiodo, tako da v ljubljanskem klubu računajo le še na enega branilca. Priimek kanadskega vratarja je zanesljivo dobro znan ljubiteljem hokeja, saj je 31-letni vratar nazadnje v ligi EBEL branil za celovški KAC. Na naboru lige NHL so ga leta 2001 izbrali New York Islanders, dve leti zatem pa Pittsburgh Penguins. Za slednje je v sezoni 2003-04 zbral osem nastopov, glavnino sezone pa je preigral za podružnično moštvo Pittsburgha, Wilkes-Barre v AHL, dvakrat pa je branil vrata tudi za Wheeling Nailers v ECHL. V podružnicah pingvinov je preživel še dve sezoni, po izteku pogodbe pa ga je pot vodila v Evropo.

Odšel je na Finsko kjer je nastopal za prvoligaše Jokerit, HPK ter Kärpät s katerim je postal tudi finski državni prvak. Sledila je selitev v novonastalo KHL v kateri je okrepil latvijskega predstavnika Dinamo Riga. Pred sezono 2009-10 se je vrnil nazaj v domovino. Podpisal je enoletno pogodbo z NHL moštvom Ottawa Senators vendar priložnosti ni dobil. Sezono je prebil med njihovima podružničnima ekipama, Binghamton Senators v AHL ter Elmira Jackals v ECHL. Hokejska pot ga je iz Kanade vodila v ligo EBEL. S Celovčani se je že prvo leto uvrstil v veliki finale, tam pa so morali rdeči zmaji priznati premoč Salzburgu. V njegovi prvi sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva je bil Chiodo vratar z najboljšim povprečjem prejetih zadetkov v ligi. Pokal za zmagovalca lige EBEL mu je nato uspelo dvigniti ob koncu sezone 2012-13. Po tej sezoni se je na kratko vrnil v Severno Ameriko, nato pa še enkrat odšel na Finsko. Okrepil je Tapparo s katero je na koncu osvojil drugo mesto v elitni finski ligi.

Andy Chiodo je v ligi EBEL nazadnje branil za KAC.
Andy Chiodo je v ligi EBEL nazadnje branil za KAC. FOTO: Reuters
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FriderikNavduseni
14. 08. 2014 22.26
-1
Pa kaj za hudiča kupujejo tuje golmane, če mamo pa naših mladih dost. Raj bi dal našga not pa gradil na njemu. bedaki
Zverina56
17. 08. 2014 12.01
+2
ti si pa tud talent...prvo si preberi da sta tako Aleš Sila kot tudi Tomaž Trelc poškodovana, tako da so morali vzeti tujega golmana, če si malo spremljal novice si lahko videl da so imeli na posoji Andreja Hočevarja zato da so sploh imeli kakega golmana na golu za tistih par treningov in spoznavanj ki so jih imeli. Sicer pa...kaj bi ti raje videl da pride k Olimpiji na gol kak 17 letni mulo ki bi kasiral po 4-5-6 golov na tekmo??? če imaš tok proti letošnji ekipi Olimpije pa idi raje navijat za curling ekipo Đesenice :D ziher te bo tista ekipa čisto prevzela in imel boš možnost spremljati same slovenske fante v curling klubu :D
Uporabnik1110355
17. 08. 2014 20.13
CandySkull
14. 08. 2014 18.24
+2
Mogoče še članek o tem, da se na Jesenicah ponovno igra članski hokej?
Zverina56
14. 08. 2014 18.49
+7
dokler je to neka curling ekipa je novinarjem škoda cajta da bi napisal kako tako novico :D