Hokej

Hokejisti Olimpije sezono za pozabo sklenili s porazom

Szekesfehervar, 21. 02. 2016 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 10., zadnjega kroga drugega dela lige Ebel izgubili z madžarsko ekipo Fehervar z 2:5. Ljubljančani so tako precej klaverno sezono sklenili z novim porazom. Salzburg v končnico s prvega mesta.

Z današnjo tekmo se končuje sezona mednarodnih nastopov ljubljanskih hokejistov. Ti so že pred reprezentančno prekinitvijo izgubili še zadnje, že takrat majhno teoretično upanje na uvrstitev v končnico. Brez nje so ostali tudi Madžari, najboljši šesterici se bosta iz te skupine pridružila koroška kluba VSV in KAC. Za slovo od mednarodne konkurence so Ljubljančani danes izgubili, potem ko so zdržali dve tretjini, v zadnji pa močno popustili.

Zmaji so sezono sklenili s porazom.
Zmaji so sezono sklenili s porazom. FOTO: Damjan Žibert
Zadnjo tekmo še ene sezone, ki jo bodo hitro pozabili, so odigrali brez prvega vratarja Oliverja Roya, ki se je poškodoval v petek v Beljaku. Tekma na Madžarskem, kjer so zeleno-beli tudi odprli letošnjo sezono v gosteh, se ni začela obetavno. Že po 105 sekundah so domači premagali Tomaža Trelca.

A ta je v nadaljevanju, vse do zadnje tretjine, branil zelo solidno in ob zadetku Luke Kalana po lepi podaji Jureta Sotlarja je imela Olimpija aktiven izid. Toda igra z igralcem več, tako kot celotno sezono, spet ni delovala, kot bi si zeleno-beli želeli, saj bi sicer imeli gostje po 40 minutah lahko tudi kakšen zadetek prednosti (v strelih je bilo 24:13).

V zadnjem delu pa je najprej že po 70 sekundah zadel Frank Banham, nekdanji ljubljenec tivolskih tribun, ki je prav proti Olimpiji odigral svojo zadnjo tekmo v klubskem dresu (odigral naj bi še majsko SP za Madžarsko). Ta gol je spodrezal krila Olimpiji, potem pa so domači na dve minuti dosegali gole in pobegnili na 5:1, tekma pa je bila seveda že odločena. Za zadnje dejanje slabe sezone pa je z zadnjim golom, morda nekoliko ironično prav iz "power playa", poskrbel Maks Selan.

Jure Sotlar je podal Luki Kalanu za enega od zadetkov.
Jure Sotlar je podal Luki Kalanu za enega od zadetkov. FOTO: Damjan Žibert

Četrtič zaporedoma so ljubljanski hokejisti končali na zadnjem mestu, kar pa ob vseh težavah na in ob ledu ni nepričakovano. Drugi del so sicer začeli spodbudno s skalpom Beljaka, a je bilo to največ, kar so lahko dosegli. Po desetih krogih se je tako končal drugi in s tem tudi redni del hokejske lige Ebel. Najboljše izhodišče pred končnico odprtega avstrijskega prvenstva si je priboril Red Bull Salzburg. Pari četrtfinala bodo znani v ponedeljek. V zadnjem krogu so ekipe v skupini za razvrstitev poskrbele za nekaj drame. Dunajčani so namreč vodili proti Linzu, ob porazu Salzburga pa bi se lahko prebili na prvo mesto.

Toda po dveh zadetkih Andrewa Kozeka ob koncu so izgubili, s tem pa končali le na tretjem mestu. Kljub porazu so bili prvi Salzburžani, druga je češka ekipa Orli Znojmo, četrti za Dunajem pa Bolzano. V končnici sta še peti Linz in šesti Dornbirn. Iz skupine, kjer je igrala tudi slovenska ekipa (in končala na zadnjem mestu), pa sta si napredovanje zagotovila oba koroška kluba, celovški KAC in Beljaški VSV. Poleg Olimpije so sezono že končali pri Innsbrucku, Fehervarvarju in v Gradcu. Štiri najboljše ekipe po drugem delu si bodo lahko izbirale tekmece v četrtfinalu, odločitev pa bo padla v ponedeljek ob 18.45, ko bodo v vodstvu lige Ebel pripravili javno izbiranje parov. Četrtfinale se bo začel 26. februarja, zmagovalec lige Ebel pa bo znan najpozneje 14. aprila.

Izid:

Fehervar - Telemach Olimpija 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
21. 02. 2016 20.51
-3
žabarčki bejžte se drogirat in nam delat sramoto kam drugam, luzerčki