Hokej

Hokejisti Olimpije še naprej brez zmage

Linz, 20. 09. 2013 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige Ebel v gosteh izgubili proti moštvu Black Wings Linz z 2:3. Zmaji so tako v novi sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva vknjižili še tretji zaporedni poraz.

Ljubljanski hokejisti so danes opravili še tretje gostovanje na začetku sezone lige Ebel, v katerega so bili prisiljeni zaradi začasne spremembe namembnosti svoje hokejske dvorane, ki je postala del košarkarskega eurobasketa. Domov se bodo za premiero lige Ebel vrnili v torek, 24. septembra, ko bo v Tivoliju gostoval Salzburg, danes pa so Ljubljančani izgubili v Linzu z 2:3. Pred dvobojem sta imeli ekipi različni izhodišči. Ljubljanska zasedba je na uvodnih gostovanjih pri Innsbrucku in Dornbirnu doživela poraza, ki sta jo potisnila na zadnje mesto na lestvici, ekipa iz Linza pa je bila po dveh zmagah in porazu na četrtem mestu. Današnji obračun so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah izvrstno stali na ledu ter domačim niso dopustili kakšnih izrazitih priložnosti. Ken Ograjenšek je v 11. minuti streljal mimo gola in za las zgrešil.

Trener Olimpije Bojan Zajc
Trener Olimpije Bojan Zajc FOTO: Aljoša Kravanja

Drugo tretjino so s priložnostjo odprli zmaji, ko je Andrej Hebar streljal čez gol. Po nezbranosti v obrambi so domači v 25. minuti dosegli vodilni gol iz neposredne bližine. Vodstvo gostov ni zmedlo, še bolj so pritisnili in po velikih priložnostih Aleša Mušiča in Mateja Hočevarja, ki sta poskušala iz bližine, je domači trener moral že vzeti 30 sekund odmora. Gostje pa so s priložnostmi nadaljevali. V 28. minuti je Gregor Koblar za las zgrešil, enako je storil še enkrat Ograjenšek v 29. minuti. Po zapravljenih priložnostih pa se je znova potrdilo znano reklo, kdor ne da, dobi. Tako so domači v hitrem protinapadu dosegli drugi gol, a je še pred drugim odmorom za priključek zadel Koblar, ko je tretja ljubljanska napadalna trojica povsem izigrala domačo obrambo in na koncu je Koblar plošček pospravil v prazen gol.

V zadnjem delu so bili boljši gostje, ki so v 49. minuti z dvema igralcema več z natančnim strelom branilca Matevža Ermana izid poravnali, ključni dogodek pa je bila prav gotovo 52. minuta, ko je z igralcem manj domačim ušel kapetan Mušič, katerega so pred domačim vratarjem zrušili in sodnika sta takoj pokazala na kazenski strel, ki pa je žal ostal neizkoriščen, saj je domači vratar Michael Ouzas prebral Mušičevo namero in obranil strel. Tri minute pred koncem pa še smola za Ljubljančane, ko je vratar Jerry Kuhn že obranil strel Andrewa Kozeka, a je plošček s strelom med vratarjevima nogama Brad Moran lepo pospravil v mrežo za končno zmago domačih.

Izid:

Linz
- Telemach Olimpija 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Crop Circle
21. 09. 2013 21.52
+2
A Jesenice pa ne igrajo?
geny42
21. 09. 2013 11.30
Kaj naj rečem? Pa bi dal kazensk strel izvajat enmu "mladmu gorenčku", da bi vsaj gol mel. Pa da ekstra hudi in kvalitetni tujci vidjo, kako se strela n da gol! Sicer pa sem že zanč napisal, da si spravte naslov OLI zopet izgubila, da boste mel za COPY PASTE.
metalc4ever
21. 09. 2013 13.45
vseznalci z jesenic... v hokeju se ne more izbirati, kdo strelja kazenski strel med igro. strelja tisti, nad katerim je storjen prekršek, torej mušič. žal mu ni uspelo.
Crop Circle
21. 09. 2013 22.15
+3
@metalc; Pravilo, da strelja tisti nad katerim je bil storjen prekrsek so pred par leti spremenili. sedaj mora streljati eden od tistih, ki so bili v trenutku prekrska na ledu.
El Diablo 2013
23. 09. 2013 09.30
to pa sploh ni res.....v ebel ligi mora sigurno kazenski strel izvajati igralec, nad katerim je bil storjen prekršek, tko da ne nabiji....če si pa pravilo prvleku iz kakšne druge lige, pa pol tud tam poste piš
metalc4ever
20. 09. 2013 22.51
+5
škoda je tega poraza... še posebej zaradi kazenskega strela. no ja, glavo gor, komaj čakam torek :)
trava@pinkponk.com
21. 09. 2013 10.04
-3
pa tako ste se šopirl ko ste ubožene jesenice premagal na bledu.tukaj se dokažte da ste najboljši.tretji zaporedni poraz,pa v torek bo še eden.kako se pozna ko jesenice več ne igrajo v ligi ebel.žabice so neprepoznavne.
metalc4ever
21. 09. 2013 13.44
+1
kdo se je šopiril? šopirili ste se vi lani, ko ste nas premagali na nepomembni tekmi. je bilo veliko manj komentarjev z naše strani letos kot lani z vaše... spremljaj inl, nas pa pusti pri miru... itak vemo, da nimaš pojma niti o hokeju, niti o ligi EBEL.
El Diablo 2013
23. 09. 2013 09.33
+1