Hokej

VIDEO: Kalifornijski derbi Anaheimu

Anaheim, 13. 11. 2014 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings so morali na kalifornijskem derbiju, potem, ko so vodili že s 5:3, priznati premoč Anaheimu. Gostitelji so se po izvajanju kazenskih strelov veselili zmage s 6:5. Anže Kopitar je prispeval gol in podajo, zastreljal pa odločilni kazenski strel.

V zgodnjih jutranih urah po slovenskem času je bil v deželi onstran Atlantika na sporedu kalifornijski derbi med Los Anaheim Ducks in LA Kings. Bolje so ga začeli gostje, ki so po zaslugi Anžeta Kopitarja po desetih minutah vodili z 1:0 (kazenski strel), do izteka prvega dela pa je njihovo vodstvo povišal še Drew Doughty. Cam Fowler je uspel na začetku druge tretjine izid znižati, a Trevor Lewis je hitro spet popeljel kralje do varne prednosti (3:1).

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

S tem pa se naleti tekmeca še niso zaključili. Jakob Silfverberg je sredi druge tretjine uspel znižati zaostanek na 3:2, Ryan Kesler pa je na začetku sklepnega dela dvoboja izid poravnal. A ne za dolgo. Sledil je kraljevi odgovor v režiji Mariana Gaborika in Justina Williamsa (podajalec Kopitar) in devet minut pred koncem rednega dela je vse kazalo, da bo kalifornijski derbi pripadel četi Daryla Sutterja.

A ni bilo tako lahko. Kessler z drugim golom na dvoboju in Ryan Getzlaf sta do izteka igralnega časa uspela izid poravnati, ga razvleči za podaljšek, sledilo pa je še izvajanje kazenskih strelov. Več uspeha so prinesli gostiteljem, ki so se ob koncu veselili zmage s 6:5.

Izida:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 6:5 (k. streli)
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 6:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JuST_ReaL
13. 11. 2014 20.18
Am... Kje pa je VIDEO? :D